Vaizdingų ir nesenstančių grupės ABBA dainų įkvėptas graikiškos salos rojuje vyksta saulėtos, linksmos istorijos apie šeimą ir draugystės veiksmas, kurį sukūrė britų dramaturgė Catherine Johnson. Vestuvių išvakarėse dukra siekia sužinoti savo tikrąjį tėvą ir priverčia tris vyrus, su kuriais kažkada draugavo jos mama, atvykti į salą, kurioje jie lankė prieš dvidešimt metų.

Miuziklo metu skamba 22 ABBA hitai, įskaitant tokius kūrinius kaip „Chiquitita“, „Dancing Queen“, „I Have A Dream“, „Knowing Me, Knowing You“, „The Winners Takes It All“, „Super Trouper“, „Take A Chance On Me“, „Voulez-vous“ ir kitus.

Komentuodamas miuziklo „Mamma Mia!“ paskelbimą, kompanijos BDG vadovas Peeteris Rebanė sakė: „Tai – geriausias miuziklas iš visų, kurie šiuo metu rodomi pasaulyje.

Džiaugiamės, kad pavyko jį prisivilioti į Vilnių. „Mamma Mia!“ neabejotinai sulauks sėkmės Lietuvoje, tad mums smagu, kad buvome įtraukti į tarptautinio turo grafiką“. „Mamma Mia!“ turi daugiausia pastatymų pasaulyje tarp visų miuziklų, tad yra tituluojamas populiariausiu. Pirmą kartą šis miuziklas Londone buvo parodytas 1999 metais ir dabar vienu metu pasaulyje demonstruojami 8 jo spektakliai: Londone, Niujorko Brodvėjuje, Šiaurės Amerikoje vykstančiame ture, Las Vegase, tarptautinioame ture, Maskvoje, Esene ir Berlyne.

Lapkričio 29 dieną įvyks miuziklo atidarymas Barselonoje. Iš viso pasaulyje per aštuonerius metus buvo 20 spektaklio „Mamma Mia!“ pastatymų.

Miuziklo prodiuserė Judy Craymer buvo pirmoji, kuriai dar 1987 metais kilo mintis ABBA muziką įpinti į istorijos pasakojimą. Nuo premjeros 1999-taisiais „Mamma Mia!“ jau uždirbo 2 milijardus JAV dolerių. Šį miuziklą pasaulyje pamatė per 30 milijonų žmonių, iš jų 2 milijonai apsilankė tarptautinio turo pasirodymuose. Kiekvieną dieną pasaulyje šį miuziklą pamato 17 000 žiūrovų.

„Mamma Mia!“ pasaulyje surengė daugiau premjerų nei joks kitas miuziklas per istoriją. Šis miuziklas per aštuonerius metus surengė premjeras daugiau kaip 170-tyje miestų.

Miuziklo dainoms muziką ir žodžius parašė grupės ABBA nariai Benny Anderssonas and Björnas Ulvaeusas, pačią miuziklo istoriją sukūrė Catherine Johnson, miuziklą režisavo Phyllida Lloyd, choreografu tapo Anthony‘is Van Laastas, dizaineriu Markas Thompsonas, apšvietimą sukūrė Howardas Harrisonas, įgarsinimą Andrew Bruce‘as su Bobby Aitkenu. Muzikinį koordinavimą atliko, papildomus kūrinius ir aranžuotes sukūrė Martinas Kochas.

Įsimintinų dainų palikimas ir 360 milijonų įrašų pardavimai užtikrino grupei ABBA iki šiol neblėstantį populiarumą. Per savo karjerą grupė turėjo devynis Nr.1 kūrinius ir lygiai tiek pat Nr.1 albumų Didžiojoje Britanijoje. 1992 metais išleistas albumas „ABBA Gold“ debiutavo pirmojoje Didžiosios Britanijos topo vietoje ir iš viso šiame tope praleido net 206 savaites.

1999 metais šis albumas buvo perleistas minint 25-tąsias ABBA pergalės „Eurovizijos“ dainų konkurse metines ir vėl pakilo į pirmąją vietą. Ši plokštelė išlieka viena populiariausių per visą muzikos istoriją. Tokie pasiekimai įrašė grupės ABBA vardą greta „The Beatles“, Elvio Presley, Cliffo Richardo ir Madonnos.

Tarptautinį miuziklo „Mamma Mia!“ turą prodiusavo Judy Craymer, Richardas Eastas ir Björnas Ulvaeus, kompanija „Littlestar“ kartu su „Universal“, „Stage Entertainment“ ir NGM.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)