„Renginių serijos „Olympia“ naktyse siekiame perteikti stadioninę progressive
trance
muzikos atmosferą ir pažindinti su garsiausiais šio stiliaus vardais, karaliaujančiais pasaulio šokių aikštelėse“, - pranešime spaudai sakė klubo „Exit“ atstovai.

„Olympia“ renginių lankytojai jau turėjo progos susipažinti su Ferry Corsten, Gabriel & Dresden ir Airwave muzika, klube taip pat lankėsi Armin Van Buuren.

Tarp pagrindinių „Sensation White“ žvaigždžių

Šeštadienį į „Exit“ atvykstantis Markus Schulz laikomas vienu ryškiausių progressive trance atlikėjų ir kūrėjų pasaulyje. Vien šiemet „Olympia“ svečias buvo tarp pagrindinių žvaigždžių dviejuose „Sensation White“ renginiuose, įvykusiuose Belgijoje ir Lenkijoje.

Markus Schulz pasirodė ir „Trance Energy“, „Global Gathering“, „Tomorrowland“ ir „Monster Massive“ masinių šokių muzikos fiestų scenose.

„Olympia“ svečiui būdingas tamsus, melodingas ir seksualus progressive trance skambesys. „Aš groju progressive, tačiau visuomet ieškau melodingo skambesio. Taip pat mėgstu rankas į viršų keliančius garsus, tačiau jie turi būti tamsūs“, - sako pats Markus Schulz.

Svečias klubo „Exit“ šokių aikštelei pristatys kritikų liaupsinamą antrąjį albumą „Progression“, išleistą rugsėjo mėnesį. „Vasarą kurtas „Progression“ yra šviesesnis už debiutinį mano darbą, gimusį žiemą. Dėl to kaltos saulėtos Majamio dienos“, - pasakoja prodiuseris, studijoje atsisakantis pagalbininkų paslaugų ir dirbantis išimtinai vienas.

Įkvėpimo semiasi Berlyne

Įkvėpimo albumui Markus Schulz sėmėsi ne tik saulėtame Majamyje. Šiuo metu atlikėjas gyvena tarp Majamio ir Berlyno, kuris jau ne vienerius metus laikomas idėjiniu pasaulio šokių muzikos lopšiu.

Atlikėjas sako negalįs ilgesniam laikui atsidėti vien studijiniam darbui ar tik pasirodymams klubuose. „Negaliu gyventi be šių dviejų elementų. Pasirodymai publikai mane įkvepia ir suteikia idėjų studijai, o čia atsidūręs nekantrauju naujus kūrinius išbandyti šokių aikštelėje“, - sako atlikėjas.

Markus Schulz garsus ir savo kassavaitine muzikine laida „Global DJ Broadcast“, kurią transliuoja net trisdešimt stočių internetu ir radijo bangomis. Paskutines dvi vasaras diskžokėjus savo klausytojus džiugino „Ibiza Summer Sessions“ setais, atspindinčiais karščiausias šokių muzikos sostinės nuotaikas.

Vienija daugiatūkstantines minias

Daugiatūkstantines minias bendraminčių suburiantys stadioniniai trance muzikos renginiai šiuo metu kaip niekad populiarūs visame pasaulyje. Didžiausiais šokių muzikos renginiais laikomų „Sensation White“, prieš septynerius metus gimusių Amsterdame (Olandija) ir kaskart sutraukdavusių virš 40 tūkst. žmonių, organizatoriai kasmet vis plačiau plečia savo teritoriją.

Moderniausiais garso, vaizdo ir šou sprendimais garsėjančiais „Sensation White“ renginiais jau mėgavosi sausakimšos Belgijos, Vokietijos, Čekijos, Lenkijos ir Latvijos arenos. Per kelerius artimiausius metus gigantiškas trance muzikos fiestas planuojama surengti net 25 didžiausiuose pasaulio miestuose, tarp kurių – Maskva, Dubajus, Los Andželas ir Rio de Žaneiras.

Šiemet trance tapo pagrindine varomąja jėga ir šokių muzikos sostine vadinamoje Ibizos saloje, ką tik atsisveikinusioje su publika iki kitos vasaros. Energingi ir euforiniai progressive trance ritmai skambėjo erdviausiuose Ibizos klubuose, tarp kurių „Amnesia“ ir „Priviledge“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją