„Tai, jog legendinis San Remo ir „Eurovizijos“ dainų festivalio laimėtojas Toto Cutugno Lietuvoje turi visą armiją gerbėjų galėjome įsitikinti dar pavasarį. Tada į “Siemens” arenoje vykusį atlikėjo koncertą buvo parduoti visi bilietai. Neabejojame, kad tokios pat sėkmės Toto Cutugno sulauks ir Šiauliuose“, - sakė koncertą rengiančios UAB „Effectus“ vykdančioji direktorė Giedrė Žemaitienė.

Lapkričio 18 dieną visų šiauliečių laukia išskirtinis Toto Cutugno koncertas, kuriame nuskambės visos geriausios atlikėjo ir kompozitoriaus dainos „L'Italiano“, „Innamorati“, „Solo noi“ ir daugelis kitų, rašo organizatoriai.

Toto Cotugno (tikrasis vardas Salvatore Cutugno) yra vienas žymiausių Italijos dainininkų ir muzikos kūrėjų. Gimęs 1943m. liepos 7d. Fosdinovo miestelyje, Šiaurės Toskanoje, nuo mažens domėjosi muzika ir savo karjeros pradžioje kūrė dainas prancūzų /amerikiečių dainininkui Joe Dassin`o, kurios išgarsėjo visame pasaulyje („L`ete indien", „Et si tu n`existais pas" ir „Le Jardin du Luxembourg“).

Už tai, kad mažasis Salvatore pasirinko muzikanto kelią, reikia dėkoti jo tėvui, grojusiam trimitu. Muzikos karjerą Toto pradėjo kaip būgnininkas, o vėliau susidomėjo akordeonu.Pirmoji šlovė vaikiną aplankė labai anksti – trečią vietą regioniniame akordeonistų konkurse jis laimėjo būdamas tik 13 metų. Vėliau jaunuolis subūrė grupę, kuri grojo tik jo paties sukurtas dainas.

1976 m. Toto pirmą kartą dalyvavo garsiajame San Remo muzikos festivalyje, kur užėmė trečią vietą. Su daina „Solo Noi“ 1980 m. jis tapo San Remo nugalėtoju ir dar 11 kartų sėkmingai dalyvavo ošiame dainų konkurse,. Užimdamas prizines vietas. 1992 m. Toto Cutugno su daina „Insieme tapo „Eurovizijoje“ konkurso nugalėtoju.

Toto Cutugno - vienas iš nedaugelio Vakarų dainininkų, kurio plokštelė buvo išleista tuometinėje TSRS teritorijoje, todėl ją savo namuose turėjo daugelis šios didžiulės šalies gyventojų, turėjusių plokštelių leistuvus. Dėl šios priežasties nemažai Toto Cutugno dainų buvusios TSRS gyventojai gerai pažįsta vos išgirdę pirmuosius melodijos akordus: „L` Italiano“, „Solo Noi“, „Soli“, „Donna“, „Innamorati“, „Insieme“ ir daugelį kitų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją