Vėliau eisena pajudės Gedimino prospektu, Šventaragio, Šv. Jono, Pilies gatvėmis. Karnavalas 15.00 val. sustos Katedros aikštėje, kurioje įvyks šventinis koncertas. Be įvairių vaikų muzikinių grupių taip pat pasirodys „InCulto“, „Saulės kliošas“, Vaidas, Keistuolių teatras ir kt.

Pačiame Draugystės karnavale iš daugiau nei trisdešimties Lietuvos miestų ir miestelių dalyvaus apie 1,5 tūkst. vaikų – vaikų ir jaunimo šokių studijos, chorai, dramos būreliai, dainininkų grupės, kūrybos namų kolektyvai, klubai, meno ansambliai, globos namų, mokyklų, gimnazijų ir dienos centrų grupės.

„Keletą metų vykdydami kampaniją „Nustok tyčiotis“ mes norėjome pasakyti, kad pažeminimų ir patyčių neturi likti mūsų santykiuose. Rugsėjo mėnesį vykstančiais renginiais – vaikų piešinių paroda „Aš moku draugauti“ ir Draugystės karnavalu norime skatinti draugiškumą mūsų santykiuose“, – sako „Vaikų linijos“ vadovas Robertas Povilaitis.

Draugystės karnavale vaikų grupės draugiškumą reikš visokiausiais būdais: dainuodami, šokdami, spausdami ranką kiekvienam praeiviui, leisdami draugystės muilo burbulus. Įvairiais personažais persirengę eitynių dalyviai taip pat nešis plakatus apie toleranciją, draugiškumą ir vienybę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją