Vienas vakaro programos svečių – kontrabosininkas Vytis Nivinskas - bene ryškiausias Lietuvos jaunosios džiazo kartos kontrabosininkas.

Studijavęs ne tik Lietuvoje, bet ir Danijoje bei JAV, muzikantas kartu grojo su eile garsių muzikantų didžiosiose pasaulio scenose: „Trapeze Unit“, „Outside In Trio“ (su Nobu Stowe ir Danu Balesu), „Baked Beans" (vad. Jim Donovan), „Matt Russell Band", muzikavo su garsiais Čikagos avangardinės scenos muzikantais Billu Brimfieldu, Jimu Bakeriu, Williamu Perry („Healing Force“).

Nuo 2003 m. Vytis Nivinskas vadovauja Čikagoje suburtai džiazo grupei „Baltic Asteroids", rašoma pranešime spaudai.

“Pieno lazerių” koncertinę programą penktadienio vakarą nuspalvins ir gyva legenda tituluojamo džiazo trimitininko Valerijaus Ramoškos trimitas. Džiazą grojantis nuo 1990 metų muzikantas yra vienas veikliausių Lietuvos džiazo meistrų. Kartu su garsiausiais Lietuvos džiazo muzikantais – D.Pulausku, L.Šinkarenka, D.Praspaliausku, V.Labučiu - Valerijus kuria bendras programas bei dalyvauja daugelyje džiazo festivalių Lietuvoje, Europoje ir Azijoje.

Muzikantas lengvai prisitaiko prie įvairių lyderių ir stilių ansamblių: Valerijaus profesionalumu ir lankstumu įsitikino ir „Pieno lazeriai“, kartu studijoje įrašę vieną naujausių grupės kūrinių „Gali mane vadinti muzika“. Lyrinis monologas muzikos kalba, pokalbis natomis ir tekstu „Gali mane vadinti muzika“, kuriame skamba Valerijaus Ramoškos sukurta trimito solo partija, šiuo metu sparčiai kyla radijo stoties M1 Top40.

Akustiniu instrumentu – koncertiniu rojaliu – penktadienio vakarą gros ir ilgametis grupės klavišininkas Vytis Smolskas. „Kaip bebūtų paradoksalu, tačiau grojant gyvu instrumentu muzikinė laisvė kur kas didesnė nei grojant sintezatoriumi“, – apie gyvo instrumento galimybes kalba Vytis. Koncertinį rojalį į "Tamstos" sceną, siaurais klubo laiptais, atgabenti pažadėjo pianinų salonas ir servisas "Pianola".

Bene paskutinį kartą šį rudenį scenoje skambės abu „Pieno lazerių“ balsai. Vasaros atostogų į Lietuvą sugrįžusi Justė Arlauskaitė, kartu su Giedre Kilčiauskiene dainavusi „Pieno lazerių“ vasaros koncertuose, grįžta tęsti studijų Jungtinės Karalystės Thames Valley universitete.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją