Ar naujojo „Apocalyptica“ darbo jau teiraujamasi parduotuvėse Lietuvoje? „Taip, ši grupė mūsų šalyje turi didelį gerbėjų ratą ir albumai yra vieni iš paklausiausių. Pagal pardavimus vienoje lentynoje su James Blunt, Elton John ar Linkin Park, - pranešime spaudai teigia įrašų platinimo kompanijos „Bomba“ direktoriaus pavaduotojas Darius Butkus.

Pasak jo, albumas užsakytas ir jau keliauja į Lietuvą. Prekyboje suomių darbas turėtų pasirodyti ketvirtadienį, arba penktadienį.

Pirmieji vertino – „MTV Germany“

Šiomis dienomis Suomijos žiniasklaida gaudo kiekvieną smulkmeną, susijusią su grupės kūryba. Skandinavai informuoja, jog pirmas singlas albume vadinsis „I‘m not Jesus“ – tai kūrinys įrašytas su populiariu amerikiečių metalistų grupės „Slipknot” vokalistu Corey Taylor (ši grupė yra pardavusi daugiau kaip 12 mln. albumų bei prestižinių „Grammy“ apdovanojimų komisijos pripažinta „Geriausio sunkiojo metalo“ ir „Geriausio kietojo roko“ kategorijose,- aut. past.).

Šį bendrą darbą rugpjūčio mėnesį pirmieji išgirdo Vokietijos gyventojai – premjera vyko per „MTV Germany“, prekyboje singlas pasirodė rugpjūčio 31 dieną.

Įrašant naująjį albumą taip pat dalyvavo garsus japonų kompozitorius ir muzikantas, kūręs muziką kultiniam režisieriaus Quentin Tarantino filmui „Kill Bill” - Tomoyasu Hotei. Naujasis suomių albumas išsiskiria bendrų darbų su amerikiečių roko scenos muzikais gausa, - praneša „Helsingin Sanomat”.

Albumą pristatys koncerte Vilniuje

Naujojo albumo pristatymas neaplenks ir Lietuvos – grupės „Apocalyptica“ koncertas spalio 9 d. vyks „Utenos pramogų arenoje“, Vilniuje. „Tai vienas iš tų retų atvejų, kai koncerto žiūrovai tampa pirmieji ką tik pasirodžiusio darbo kritikai. Atlikėjams ši darbo stadija labai svarbi – jie laukia palaikymo, įdomūs publikos vertinimai“, - apie „Worlds Collide“ pristatymą pasakojo koncertą organizuojančios agentūros „Makroconcert” komunikacijos skyriaus vadovė Inga Grigaliūnaitė.

Suomių ketvertą Lietuvoje apšildys jų tėvynainiai – metalo muzikos atstovai „Stam1na”, kurie pristatys naujausias savo dainas iš trečiojo albumo, pasirodysiančio 2008 m. pradžioje.

Tarp violončelių – vienas būgnas

Violončelės įvaizdį radikaliai pakeitę atlikėjai pasauliui tapo žinomi 1996 m. Pristatę pirmąjį albumą “Plays Metallica By Four Cellos“, iškart sulaukė didelio dėmesio ir buvo pakviesti apšildyti rokerių "Metallica" pasirodymų Helsinkyje, o minėtas albumas buvo parduotas beveik 1 mln. kopijų tiražu. „Apocalyptica“ populiarumas nuolat augo, scenos dėmesiu atlikėjai mėgavosi daugiau kaip 500 kartų, jų pasirodymai buvo surengti 60 pasaulio šalių, o albumų tiražas jau šoktelėjo virš 3 milijonus kopijų.

"Apocalyptica" - unikalus reiškinys pasaulinėje muzikos scenoje. Savo kūryboje naudodami tik violončeles ir būgnus, keturi suomiai (Eicca Toppinen, Paavo Lotjonen, Perttu Kivilaakso ir Mikko Siren) sugeba sukurti kur kas sunkesnį ir ekstremalesnį skambesį už kai kurias grupes, grojančias tradiciniais roko instrumentais. Tačiau grupę itin vertina ir klasikinės muzikos mėgėjai – jiems šių atlikėjų muzika - visiškai naujo skambesio atradimas, kuriame klasikinė muzika gardinama roko prieskoniu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją