Siekdami pritraukti kuo platesnį klausytojų ratą, į festivalį organizatoriai kviečia ir jaunus, originalius kolektyvus, jau spėjusius užkariauti publikos simpatijas.

Festivalio pristatomos intrigos – visa puokštė specialiai „Muzikos rudeniui“ sukurtų opusų; Kauno ir „Chordos“ kvartetų bendras projektas; žavusis ir nenuspėjamas kamerinis ansamblis „Nepaklusnieji“ kartu su ansambliu „Saga Duo“ ir akordeonininku Raimondu Sviackevičiumi, beje, atliekantys vieną iš festivalio premjerų – kompozitoriaus Jurgio Juozapaičio naują opusą.

Atskirame „Chordos“ kvarteto koncerte bus pristatytas dar vienas naujas kūrinys – Anatolijaus Šenderovo kvartetas. Greta rimtų akademinių programų išgirsime ir lengvesnio žanro muziką: girdėsime džiazo atlikėjus – Bačkus/Sviackevičius/Mikeliūnas Trio pristatys originalią programą, kurios metu skambės dar vienas specialiai festivaliui sukurtas kūrinys – Algimanto Raudonikio kompozicija. Ją kartu su naujuoju trio atliks baritonas Deividas Staponkus ir kontrabosininkas Donatas Bagurskas. Dvi premjeros – Vytauto Juozapaičio ir Teisučio Makačino – skirtos vaikų muzikavimui – jas atliks talentingiausi Kupiškio muzikos mokyklos vaikai.

Pasvalio miesto šventės programoje dalyvaus saloninės muzikos kolektyvas – kamerinis orkestras „Mezzo“, parengęs nuotaikingą programą kartu su sopranu Aušra Liutkute.

Bus galima susipažinti ir su karštomis naujienomis iš sostinės: į festivalį pakviestas naujas, tik prieš metus susikūręs altų kvartetas „Viola Regnum“, kuris jau pristatė Vilniaus publikai keletą originalių programų ir pademonstravo galintis groti tiek rimtai, tiek šmaikščiai.

Savo naujas programas pristatys pučiamųjų kvintetas „Penki vėjai“ (jie atliks ir naujai parašytą Osvaldo Balakausko kūrinį) bei Zubovų duetas, kuris prieš išvykdamas į koncertinį turą po Pietų Ameriką, pagros Žiežmarių muzikos mylėtojams.

Uždarymo koncerte gruodžio 27 dieną Kaišiadorių Kristaus Atsimainymo katedroje festivalio proga suburtas kamerinis orkestras, choras „Aidija“ bei solistės Lauryna Bendžiūnaitė ir Raminta Vaicekauskaitė atliks Algirdo Martinaičio kūrinį „Gailestingumo Altorius“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją