Kelis milijonus įrašų pardavęs britų penketukas "Hot Chip" yra vienas didžiausių 2006-ųjų muzikinių atradimų. Pernai išleidę be saiko populiarų albumą "The Warning", "Hot Chip" ne tik karaliavo MTV eteryje, populiariausių singlų, albumų „čartuose“, bet ir buvo nominuoti svarbiausiems muzikiniams apdovanojimams Britanijoje - „Brit Awards“ bei „Mercury“.

„Album Of The Year“

Tokią, pasak pranešimo spaudai, visų atlikėjų svajone tapusią frazę „Hot Chip“ pernai girdėjo nuolatos. Už geriausią metų albumą „Hot Chip“ buvo nuominuoti tik už „metų albumą“ skiriamam prestižiškiausiam Britanijos apdovanojimui "Mercury" bei "Brit Awards". "The Warning" geriausiu albumu pripažino populiarusis žurnalas „Mixmag“, ketvirtąją vietą geriausių albumų penkiasdešimtuke jis užėmė ir madas diktuojančiame NME žurnale.

Tas pats NME jų singlą "Over And Over" paskelbė metų geriausiu, jam už nugaros liko bene labiausiai grotas 2006-ųjų kūrinys „Gnarls Barkley“ „Crazy“.

Būtent "Over And Over", o vėliau ir "Boy From School" britus pavertė didžiausiomis žvaigždėmis. Šie du vaizdo klipai buvo nuolat sukami ne tik viso pasaulio televizijose, bet ir lietuviško MTV eteryje, „Ši grupė yra tikras trijų MTV Baltic kanalų numylėtinis, kurio kiekvienas naujas gabalas ar klipas yra žiauriai laukiamas svečias mūsų grojaraštyje“, - pasakoja MTV talentų ir muzikos vadovas Vidmantas Čepkauskas (DJ Vidis).

Jie nesustoja

Bet „Hot Chip“ šlovė tikrai nesibaigė ties 2006-ais, šiais metais jie toliau žengia pirmyn - beprotiškai daug koncertuoja, ne tik po visą pasaulį išsidėsčiusiame ture, bet ir, rodos, kiekviename festivalyje: „Glastonbury“, „Sónar“, „Benicassim“, „Bestival“, „Lovebox“. Maža to prieš kelis mėnesius britai išleido tik įvairiausių stilių lyderiams priskiriamą „DJ Kicks“ kompiliaciją, baigė kurti legendinių „Kraftwerk“ remiksą, o šiuo metu kaip tik įrašinėja savo trečiąjį diską „Shot Down In Flames“, kuris pasirodys jau 2008-ųjų pradžioje.

Po daugybės nominacijų ant aukščiausio pjedestalo stovintiems britams netrūksta pačių garsiausių grupių pasiūlymų remiksams, taigi "Hot Chip" per paskutinius du metus remiksavo vienas už kitą garsesnius vardus - „Booka Shade”, CSS, "Gorillaz", Amy Winehouse, "Junior Boys", "Goldfrapp", M.A.N.D.Y., „Ladytron“, „Scissor Sisters“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją