Rengėjai aptarė 2007 m. rudenį įvyksiančių džiazo festivalių situaciją bei aktualų festivalių pavadinimų klausimą, keliantį nereikalingą įtampą džiazo bendruomenėje, rašoma „Vilniaus fetivalių“ pranešime spaudai.

Festivalis „Vilnius City Jazz“ – tai prieš du metus atsiradęs džiazo festivalio pavadinimas, Vilniaus miestui nusprendus turėti savo džiazo festivalį ir jį remti. 2005 metais buvo nuspręsta, jog šio festivalio pagrindu taps jau tris metus sostinėje sėkmingai vykęs festivalis „Vilnius Mama Jazz“, o jo rengėja J.Bartoševičienė (dar vadinama būtent “Mama Jazz”) bus pakviesta kartu su „Vilniaus festivaliais“ rengti šį sostinės džiazo festivalį.

Taigi buvo surengti du Vilniaus džiazo festivaliai su “City Jazz“ pavadinimu, šie renginiai sulaukė neabejotinos sėkmės, juose itin gausiai lankėsi publika, dalyvavo nemažai pasaulinio garso džiazo žvaigždžių.

Tačiau „Vilniaus festivalių“ atstovai, išsamiai ištyrę situaciją rinkodaros ir kitais aspektais, konstatuoja, jog festivalio „Vilnius City Jazz“ pavadinimas per du metus neprigijo, jis – kaip žmonės sako – “nelimpa”. Be to, abiejų festivalių vardų panašumas nepadeda šiam festivaliui išryškėti tarptautinėje arenoje, o taip pat įneša painiavą ir kelia nereikalingą įtampą.

Todėl „Vilniaus festivaliai“, atsižvelgdami, jog šį rudenį vyksiantis festivalis „Vilnius Jazz“ švęs 20 metų jubiliejų ir gerbdami šio festivalio indėlį į Lietuvos kultūrą, nusprendė, kad šių metų festivalis „Vilnius City Jazz“ tokiu pavadinimu bus organizuojamas paskutinį kartą ir kad šiam džiazo festivaliui reikia surasti naują pavadinimą, skelbiant atvirą konkursą.

Visus, kam rūpi Vilniaus džiazo festivalio pavadinimas, organizatoriai kviečia prisidėti prie jo sukūrimo ir siųsti savo pasiūlymus nuo rugsėjo 5 iki lapkričio 1 dienos elektroniniu adresu: info@vilniusfestivals.lt. Geriausio pavadinimo autoriui kaip prizas bus įteiktas abonementas į visus šio džiazo festivalio koncertus 2008 metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją