Užutrakio dvaro rūmų baliustradoje po atviru dangumi koncertavo žymiausi šalies kamerinės muzikos atlikėjai. Nuo baliustrados atsiveriantis įstabus vaizdas su Trakų pilimi buvo didelis įkvėpimas muzikantams ir tūkstantinei žiūrovų miniai. Baigiamasis koncertas iš šimtamečio dvaro persikelia į šį ypatingą traukos centrą. Šįkart - tai neįprastas koncertas. Trakų pilyje skambės džiazo baladės trimitui, vokalui, kameriniam orkestrui ir džazo trio. Į sutemas grimztančioje viduramžių pilyje koncertuos trimitininkas Valerijus Ramoška, dainininkė Rūta Ščiogolevaitė, Lietuvos kamerinis orkestras, diriguojamas Nacionalinės premijos laureato Roberto Šerveniko, džiazo muzikantai Dainius Pulauskas, Eugenijus Kanevičius ir Linas Būda.

Vienas iš šios originalios programos iniciatorių - žinomas džiazo trimitininkas V.Ramoška. Jis prisipažįsta, kad svajojęs parengti džiazo baladžių programą su styginių instrumentų orekstru.

Tokia idėja kilo, klausantis žymaus praėjusio amžiaus vidurio džiazo trimitininko Clifordo Browno įrašų. Iš šio garsaus atlikėjo mokėsi didieji džiazo trimitininkai Wyntonas Marsalis, Arturas Sandovalis, kiti žymūs muzikantai.

Iš pirmo žvilgsnio avantiūristiškam sumanymui pritarė "Užutrakio vakarų" projekto vadovas Aringas Šumskas ir šią idėją pavyko sėkmingai įgyvendinti. "Kiekvienas meistriškumą įvaldęs trimitininkas svajoja pagroti su styginių instrumentų orkestru. Tai ypatingas jausmas", - prisipažino vienas geriausių džiazo trimitininkų V.Ramoška, vadinamas ir vienu geidžiamiausiu atlikėju.

Džiazo baladės su kameriniu orkestru buvo iššūkis ir rimtojo, ir improvizacinio žanro atstovams. Šiuo projektu ypač džiaugiasi dainininkė Rūta Ščiogolevaitė. "Džiazo baladės su kameriniu orkestru yra vienas svarbiausių mano darbų. Ne tik todėl, kad studijuoju džiazo vokalą, atlieku man artimą muziką. Žavi bendradarbiavimas su nuostabia muzikantų komanda", - sakė viena populiariausių šalyje dainininkių.

Pirmąkart Lietuvoje džiazo balades kameriniam orekestrui aranžavo Vilniaus kolegijos dėstytojas Sergejus Sopelevas. Jis patarė į reperturą įtraukti ne tik grynojo džiazo, bet įvairios stilistikos kūrinių, kurie nuskambėjo neįprastai ir užburiamai.

Trakų salos pilyje skambės "aukso fondas": Henry Mancini "Dreamsville", Jonhas Lennonas, Paulas McCartney "You never give me your money", Milesas Davis "Nardis", George'as Gershwinas "Nice work if you can get it", Juanas Carlosas Calderonas "Route 101" ir kt.

Džiazo balades atliks ir ryškiausios Lietuvos džiazo žvaigždės. D.Pulauskas - virtuoziškas pianistas, kompozitorius, išleidęs septynis autorinius albumus, meistriškumu žavintys kontrabosininkas E.Kanevičius, perkusinininkas L.Būda.

Koncerto pradžia - 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją