Gatvėje – drąsiausios fantazijos

Tinklinės kojinės, stringai, odiniai, ekstravagantiški ir drąsiausias fantazijas įgyvendinantys drabužiai, šukuosenos ir makiažas, kuo daugiau apnuoginto kūno – pagrindiniai reikalavimai šio grandiozinio šėlsmo dalyviams, kuriuos jie, be jokios abejonės, ir įvykdė.

Vaikinai, merginos, pusamžiai vyrai, moterys – tą dieną visi virto kuo norėjo – seksualiomis vienuolėmis ar medicinos seserimis, Borato iš Kazachstano antrininkais, žmonėmis-vorais arba fantastinėmis būtybėmis sidabrine, žalia ar raudona spalva nuspalvintais kūnais ir veidais. O tie, kurie nenustebino apranga, nustebino jos nebuvimu.

Kvietė ir į bažnyčią

Svarbiausia parado dalis – sunkvežimių vilkstinė. Šį kartą ji buvo tokia lėta, kad planuotą pustrečio kilometro atstumą furgonai, pavadinti “Love Mobiles”, nuvažiavo per septynias su puse valandos.

O kad laukiantiems neprailgtų laikas, skirtingose gatvių vietose buvo įrengtos keturios lauko scenos, kuriose pasikeisdami vakarą vedė 200 didžėjų, tarp kurių buvo ir pasaulinė “žvaigždė” - DJ Paul von Dyk iš Vokietijos.

Beje, šalia oficialaus parado, Ciūriche buvo dar mažiausiai šimtas įvairių šventimo vietų, viena iš kurių kvietė prisiminti net tikėjimo tiesas ir Jėzų Kristų. Pagrindinis šūkis – “Pagarbos”

Pagrindiniai šiemetinio Ciūricho gatvės parado šūkiai – “Respect” (pagarba) ir “No drugs” (ne narkotikams).

Parado organizatorių teigimu, pirmasis iš jų buvo išgirstas – pirmą kartą per visus penkiolika metų sunkvežimiai važiavo neužkabinėjami minios, į juos niekas iš gatvės nebandė įlipti.

Kad sužinotų, ar buvo išgirstas antrasis šūkis, parado metu buvo organizuota apklausa. Paaiškėjo, kad maždaug pusė apklaustųjų nors kartą šioje šventėjė yra vartoję narkotikų, daugiausia – rūkę kanapes. Tačiau trisdešimt procentų apklaustųjų šiemet nutarė apsieiti be jokių stimuliatorių.

Vienam paradas baigėsi mirtimi

Tačiau paradas ne visiems jo dalyviams baigėsi laimingai - vien Ciūricho kantone keturiasdešimt vairuotojų tą naktį prarado vairuotojų pažymėjimus: juos policijos pareigūnai atėmė už greičio viršijimą ir vairavimą apsvaigus nuo alkoholio ir narkotikų. Penki vairuotojai suimti dėl vogtų automobilių vairavimo.

Daug darbo tą dieną buvo ir medikams – gatvėse buvo įrengta trylika medicinos postų, kurie per visą šventę spėjo aptarnauti beveik tūkstantį pacientų (du kartus daugiau, nei festivalyje pernai). Medikams daugiausia teko tvarkyti pjautinių žaizdų ir smulkių traumų, buvo padauginusių alkoholio, o maždaug šimtas žmonių atsidūrė ligoninėje dėl rimtesnių sužalojimų.

Neišvengta ir aukų – vakare peiliu į krūtinę sunkiai sužalotas aštuoniolikmetis šveicaras mirė vietoje, prie Rotušės tilto Ciūricho centre, tuo tarpu jį sužalojęs žmogus iš įvykio vietos pabėgo ir yra tebeieškomas.

Nors renginyje dalyvavo šimtai tūkstančių žmonių, dieną neįvyko jokių didelių nesusipratimų. Tačiau vakarėjant pradėjo kilti muštynės, kurias malšinti policija kviesta dvidešimt kartų.

Vienuolika žmonių buvo sulaikyti ir apklausti dėl narkotinių medžiagų platinimo parado metu. Pas juos rasta 400 dėžučių „Extazy“ir LSD tablečių, taip pat didelė suma grynų pinigų.

Pradžia - susižavėjimas vaizdu per televizorių

Ciūricho gatvės parado pradžia – 1992-ieji. Jo įkūrėjas – Ciūricho universiteto matematikos fakulteto studentas Marek Krynski – taip susižavėjo per televiziją pamatytu Berlyno Meilės parado vaizdu, kad pats panoro suorganizuoti kažką panašaus.

Netrukus vaikinas gavo leidimą organizuoti „Meilės, džiaugsmo ir tolerancijos“ demonstraciją, kurioje pirmaisiais metais dalyvavo du tūkstančiai žmonių.

Jau pirmoji demonstracija sulaukė didžiulio pasisekimo, juo labiau, kad niekas nesitikėjo, jog gan konservatyviame Ciūricho mieste įmanoma surinkti vidury dienos šokančią minią žmonių.

Parado akimirkos nuotraukose:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją