Festivalio organizatoriaus - Kauno tautinės kultūros centro - teigimu, tai yra vienintelis tokio pobūdžio renginys Baltijos šalyse.

Kaip BNS sakė centro direktorė Asta Vandytė, dvejus metus festivalis nebuvo rengiamas dėl lėšų trūkumo, tačiau jį vėl nuspręsta atgaivinti.

Planuojama, kad ateityje festivalis organizuos ir kitų sričių - dailės, kino, fotografijos, teatro, šiuolaikinio šokio projektus. Šiais metais "Suklegas" pradės akcija "Tekstilės tradicijų metamorfozės", kurios metu moksleiviai iš sintetinių virvelių ir spalvoto tualetinio popieriaus aus 50 metrų ilgio juostą tradiciniais motyvais.

Festivalio metu bus surengti 3 koncertai. Du koncertai bus mokami ir vyks Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) salėje, o trečiasis - nemokamas koncertas - vyks aikštėje prie VDU.

Į festivalį atvyks du kolektyvai iš kaimyninių šalių: "Raznotravje" iš Rusijos, atliekantys rusų liaudies dainas, kuriose skamba džiazo ir roko muzikos elementų, ir "Oort" iš Estijos, grojantys folkloro ir roko derinius.

Festivalyje dalyvaus nemažai kolektyvų iš Lietuvos. Klaipėdos grupė "Donis" atliks kūrinius, kuriuose skambės įvairūs muzikos stiliai - neofolkloras, džiazas ir kiti. Grupė "Atalyja" gros folklorą su džiazo elementais. Roko grupė "Ugnėlakis" kartu su folkloro grupe "Kūlgrinda" paruoš bendrą projektą.

Folkloro ir roko elementai skambės ir grupės "Juodvarniais lakstantys" kūriniuose. Koncerte taip pat dalyvaus "Keisto folkloro" grupė bei keturi vaikų folkloro kolektyvai.

Dainininkė Veronika Povilionienė ir Lietuvos liaudies kultūros centro muzikantai atliks bendrą projektą, kuriame skambės senojo folkloro improvizacijos. Renginyje dalyvaus ir grupė iš Šiaulių "Gin Gas".

Pasak A.Vandytės, po pirmojo festivalio "Suklegos", surengto 1997 metais, Lietuvoje atsirado daugiau grupių, atliekančių folkloro ir kitų muzikos stilių derinius.

Šis festivalis skiriamas įvairaus amžiaus žmonėms - renginyje apsilanko tiek vyresniųjų klasių moksleiviai, tiek keturiasdešimties metų žmonės.

Tikimasi, kad šiemet festivalio renginiuose apsilankys apie 2 tūkstančius žmonių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją