„Rolling Stones“ jau nuo sekmadienio vakaro yra Varšuvoje, tačiau dar pirmadienį organizatoriai laužė galvas, kaip neįžeisti katastrofos aukų atminimo ir neapvilti legendinės grupės fanų.

Pirmadienį vakare paskelbta, kad koncertas įvyks kaip ir buvo numatyta – trečiadienį. Nors oficialus nacionalinio gedulo terminas baigsis tik vidurnaktį, atsisakyta anksčiau skelbto sumanymo atidėti koncerto pradžią iki vidurnakčio.

Muzikantai koncerto metu pagerbs katastrofos aukas, taip pat žada finansinę paramą. Manoma, kad „Rolling Stones“ koncertas į Varšuvos hipodromą sutrauks daugiau kaip 40 tūkst. grupės fanų. Organizatoriai teigia, jog šiam koncertui įrengė didžiausią pasaulyje sceną.

Tai trečiasis „Rolling Stones“ pasirodymas Lenkijoje. 1967 m. du jų koncertai Varšuvos Kultūros ir mokslo rūmų kongresų salėje buvo pirmieji, kai grupė pasirodė socialistinėje šalyje.

Antrą kartą grupė Lenkijoje koncertavo prieš 9 metus. Pernai koncertas Varšuvoje, kaip ir visas koncertų turas, buvo atšauktas, dėl nuo palmės nukritusio gitaristo Keitho Richardso sveikatos.