Projektas skiriamas Norvegų kompozitoriaus E. Grygo metams, kurie UNESCO nutarimu minimi 2007-aisiais.

Pasak organizatorių pranešimo, tokioje netradicinėje erdvėje, po atviru dangumi, šis kūrinys Lietuvoje bus atliekamas pirmą kartą.

Taip pat pirmą kartą galima bus paklausyti kaip Lietuvos numylėtinis aktorius Saulius Balandis dainuoja klasikinę muziką. Jo herojus - amžinasis bastūnas Peras Giuntas, neradęs savo gyvenimo kelio gimtojoje Norvegijoje, laimės ieško visame pasaulyje. Jį gelsbti dar jaunystėje įkvėpta tyra ir ištikima Solveigos meilė, kuri savo ištikimybe tampa tikros meilės simboliu...

Pastatyme taip pat pakviesti dalyvauti garsūs Lietuvos meniniai kolektyvai bei atlikėjai – Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras, kamerinis choras „Brevis", dainininkkės Sandra Janušaitė, Laima Jonutytė, aktoriai Rasa Kulytė, Rūta Papartytė, Vytautas Kaniušonis ir Lietuvos baleto primadona Eglė Špokaitė.

Tradiciniu norvegišku smuiku grieš svečias is Norvegijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją