Kaip ir ankstesniais metais, festivalio branduolį sudaro kamerinio ansamblio “Nepaklusnieji” muzikantai: Andrius Radziukynas, fleita, Roger Vigulf (Norvegija), klarnetas, Ieva Sipaitytė, smuikas, Robertas Bliškevičius, altas, Mindaugas Bačkus, violončelė, Sonata Zubovienė, fortepijonas bei Rokas Zubovas, fortepijonas, nevengiantys savo kūrybiniais ieškojimais praplėsti kamerinio muzikavimo tradiciją.

Pasak organizatorių pranešimo, neišimtis ir šio festivalio programa: jame “Nepaklusnieji” kartu su Klaipėdos dramos teatro aktore Regina Šaltenyte klausytojams pateiks dramatizuotą programą “Laiškai tolimai žvaigždei”, skirtą Edvardo Grygo metinėms, o kartu su smuikininku Vytautu Mikeliūnu ir valtornininku Andriumi Dirmausku pirmą kartą Lietuvoje atliks džiazo pianisto Chick Corea kamerinę muziką, gimusią džiazo ir klasikinės muzikos paribyje.

Šiemet greta norvegų ir britų kompozitorių kūrinių, pagerbiant festivalyje viešintį pianistą iš JAV Craig Combs, programose nemaža amerikietiškos muzikos, Lietuvoje skambėsiančios pirmą kartą: tai ir McAllisterio kūriniai klarnetui ir fortepijonu, ir Barberio baletinė siuita “Suvenyrai” fortepijonui keturioms rankoms.

Taip pat pianistas Craig Combs kartu su pianistais Sonata ir Roku Zubovais atliks ir kelis amerikietiškus šokius fotepijonui šešioms rankoms. Festivalio viešnios Gintarės Skerytės su pianistu Roku Zubovu parengta programa “Beau soir” skirta išimtinai prancūziškai muzikai. Čia skambės Chausson, Debussy, Faure ir Satie kūriniai.

Kaip ir kasmet, festivalyje gausu lietuviškos muzikos: visas liepos 6 dienos koncertas “Istorija alsuojanti ateitimi” skirtas lietuvių kompozitorių nuo Kudirkos ir Sasnausko iki Bartulio ir Kutavičiaus kūriniams. Čia skambės ir Arvydo Malcio pasaulinė premjera: specialiai Rogeriui Vigulfui kuriamo koncerto klarnetui ir kameriniam orkestrui finalas.

Šiame koncerte, rengiamame bendradarbiaujant su Rostropovičiaus fondu ir Lietuvos jaunimo akademija, su “Nepaklusniaisiais” kartu grieš jaunieji Lietuvos talentai, diriguojant šiuo metu Grace (Austrijoje) studijuojančiai jaunajai dirigentei Mirgai Gražinytei.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją