Linksmai nusiteikę grupės nariai Mortenas Harketas, Paulas VVaaktaaras ir Magne Furuholmenas susitikti su žurnalistais atėjo nosis pasibalnoję akiniais nuo saulės. Vėliau paaiškėjo, kad P.VVaaktaaro akys - gerokai užtinusios.

Šį vakarą vyksiančiame koncerte jie žadėjo pateikti jau 17 metų trunkančios sėkmingos karjeros retrospektyvą, labiau akcentuodami naujausius kūrinius. Iki rytojaus Vilniuje viešėsianti trijulė neišsigando miestą gaubiančio smogo, tačiau neketino eiti linksmintis į sostinės barus ar klubus.

„Aš buvau per senas vakarėliams jau tada, kai man buvo 24 metai", - šyptelėjo šį šeštadienį 43-iąjį gimtadienį švęsiantis dainininkas M. Harketas.

Paklausti, ką žino apie Lietuvą, norvegai prisipažino, jog tik tiek, kiek girdėjo per istorijos pamokas mokykloje. „Ir dar kad Vilniuje yra paminklas amerikiečių roko muzikantui Frankui Zappai", -pridūrė tyliausias grupės narys gitaristas P.Waaktaaras.

Šmaikščiai reaguodami į klausimus, „a-ha" nariai juokėsi iš vaizdo klipo „Forever Not Yours", kuriame grupės klavišininkas M.Furuholmenas plauna laivo tualetą, taip pat dalijosi šį birželį Baltarusijoje vykusio koncerto įspūdžiais. Prieš pasirodymą Minske prezidento Aleksandro Lukašenkos, įsakymu buvo uždrausta prekiauti alkoholiu. „Tai gerai. Mums patinka, kai publika būna blaivi", - juokės M.Harketas.