Vytis Nivinskas – vienas ryškiausių Lietuvos jaunosios džiazo kartos kontrabosininkų, rašoma pranešime spaudai. Muzikantas studijavo ne tik Lietuvoje, bet ir Danijoje bei JAV.

Jis kartu grojo su daugybe garsių muzikantų didžiosiose pasaulio scenose: „Trapeze Unit“, „Outside In Trio“ (su Nobu Stowe ir Danu Balesu), „Baked Beans" (vad. Jimas Donovanas), „Matt Russell Band“, muzikavo su garsiais Čikagos avangardinės scenos muzikantais Billu Brimfieldu, Jimu Bakeriu, Williamu Perry („Healing Force“). Nuo 2003 m. V. Nivinskas vadovauja Čikagoje suburtai džiazo grupei „Baltic Asteroids“.

„Pieno lazeriai“ jau yra dirbę kartu su V. Nivinsku, jo kontrabosas skamba antrojo grupės albumo „Kitchen“ dainoje „Labas Nippon“. Kūrinys sulaukė ypatingo įvertinimo tarp lounge muzikos stiliaus klausytojų.

Grupė, pasižyminti stilistinių rėmų nepaisymu ir pomėgiu eksperimentuoti derinant elektroniką su gyvais instrumentais, šį kartą pabrėš kontraboso ir fortepijono universalumą. Dalis koncertinės programos skambės visiškai akustiškai.

„Kad ir kaip būtų paradoksalu, tačiau grojant gyvu instrumentu muzikinė laisvė kur kas didesnė negu grojant sintezatoriumi“, – apie gyvo instrumento galimybes kalba „Pieno lazerių“ klavišininkas Vytis Smolskas, šeštadienio vakarą skambinsiantis fortepijonu. Fortepijonų ir pianinų nuomos firma „Pianola“ įsipareigojo atrasti būdą, kaip į klubo „Tamsta“ sceną atgabenti fortepijoną.

Šeštadienio koncertas ypatingas ir tuo, kad čia vėl suskambės abu grupės „Pieno lazeriai“ balsai. Kartu su Giedre Kilčiauskiene dainuos vasaros atostogų iš Londono sugrįžusi grupės vokalistė Justė Arlauskaitė, studijuojanti Jungtinės Karalystės Thames Valley universitete. Čia mokslus baigė legendinės grupės „Queen“ vokalistas Freddie Mercury, „Jamiroquai“ narys Jasonas Kay, grupės „Block Party“ narys Mattas Tongas, grupių „The Rolling Stones“, „The Faces“ muzikantas Ronas Woodas, grupių „The Goldhawks“, „Panic“ narys Robertas Voegeli.

Justė Londono aukštojoje mokykloje tobulina vokalo įgūdžius, mokosi scenos meno.

Koncerto pradžia - 22 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją