Gausiai į centrinę uostamiesčio Teatro aikštę, kurioje tradiciškai vyksta reikšmingiausi miesto masiniai kultūriniai renginiai, susirinkę miestelėnai gavo galimybę pasiklausyti įvairių žanrų gyvos muzikos, leidžiantis skaisčiai tądien švietusiai saulei, rašo „Muzikos žinios“

Koncerto iniciatorius - klaipėdietis atlikėjas Amberlife - neslėpė, kad renginio pasisekimas jį labai pradžiuginęs. “Viskas vyksta taip, kaip ir tikėjausi, įsivaizduodamas šį renginį”, - jo metu sakė pakiliai nusiteikęs muzikantas, kuriam idėja surengti tokį koncertą kilo po išpuolių prieš kitos odos spalvos studentus jo gimtojoje Klaipėdoje bei nacionalizmo apraiškų palydėto paminklo sovietų kariui perkėlimo Estijoje praėjusį balandį.

Kartu su Amberlife, jo drauge grupės “Mango” nare Viktorija Perminaite, kitu klaipėdiečiu Viliumi Tarasovu ir jo drauge Violeta Riaubiškyte bei žvaigždes apšildžiusiu jaunu uostamiesčio kolektyvu “Lighthouses”, koncerte “1 World” pasirodė visas būrys svečių – muzikantų iš Lietuvos ir kaimyninių šalių: “InCulto”, „Skamp“, Alanas Chošnau, grupės "Airija" lyderis Darius Mileris-Nojus, Algis Ramanauskas-Greitai, 4FUN, latviai "Tumsa", "Livi" bei “Eenos”, estai HND.

Koncertą vaikinavo specialiai jam parengta nauja Michaelo Jacksono baladės “Heal The World” versija, kurią atliko „Skamp“ narė Erica Jennings, V. Riaubiškytė, V. Tarasovas ir Amberlife, pritariant kitiems koncerto dalyviams.

Koncerto iniciatorius pridūrė, kad jam itin malonu tai, jog tiek koncerto scenoje, tiek užkulisiuose tvyrojo puiki pozityvi atmosfera. “Gera bendrauti su nuostabiais klausytojais bei pačiais atlikėjais, kuriems darsyk norėčiau padėkoti už entuziazmą, su kuriuo atsiliepė į mano pasiūlymą – pagroti koncerte vien taikos, meilės bei tautų draugystės idėjų vardan!” - sakė muzikantas.

Visi koncerto rengėjai ir dalyviai sutarė, kad koncertas – vienas iš daugelio veiksmų, kuriais galima įveikti nepakantumą, ir, kaip bet kuris kitas iš jų, jis buvo labai vertingas. Darnus visų renginio dalyvių bendradarbiavimas parodė, kad gyvename vieningoje Europoje, kurioje draugystė ir tolerancija nėra tušti žodžiai.

Pajusti koncerto atmosferą ir pasidžiaugti puikia muzika galės ir televizijos žiūrovai – birželio pradžioje koncertą parodys jį filmavusi Lietuvos televizija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją