Organizatoriai alternatyvios muzikos mėgėjams suteiks galimybę išgirsti jau kultiniais tapusius projektus iš Švedijos ir Italijos. Taip pat festivalyje gros garsiausi Lietuvos
industrial ambient
atlikėjai.

Didžiausia festivalio staigmena laikomas švedų projektas „Arcana“, kurio kūryba lyginama su tokiomis puikiai pasauliniu mastu žinomomis grupėmis, kaip „Dead Can Dance“, „Swans“. Ilgai buvęs kultinės švedų industrial leidyklos „Cold Meat Industry“ favoritu ir daugiausiai įrašų parduodančiu projektu, „Arcana“ melomanų klausą ir šiandien džiugina tik skandinavams būdingais labai gaiviais ir svajingais šaltos elektroninės muzikos koliažais.

Jau penktą kartą Lietuvoje pasirodysiantis charizmatiškasis industrial ambient muzikos genijus Deutsch Nepal pristatys kitą savo projektą „Frozen Faces“. Pastarąjį projektą pats atlikėjas Peter Andersson vadina Deutsch Nepal Siamo dvyniu, kuris kaip vėžys išsikerojo iš paties Deutsch Nepal kūno.

Abejingų neturėtų palikti ir vienas iš pasaulyje žinomiausių italų elektroninės muzikos atlikėjų Bad Sector. Vienintelis projekto autorius Masimo Magrinni renka ir naudoja sunkiai pasiekiamus garso šaltinius: modernios karo technikos skleidžiamus dažnius, autentiškus kosmonautų pokalbius Žemės orbitoje.

Taip pat, naudodamas itin jautrią garso aparatūrą, įrašinėja unikalių gamtos vietų negirdimus dažnius, kuriuos vėliau apdorojęs savo sukonstruotais elektroniniais prietaisais, sukuria unikalius tiek skambesiu, tiek atmosfera ambient muzikos landšaftus.

Festivalyje pasirodys du garsūs švedų elektroninės muzikos autoritetai Gustaf Hildebrand ir Peter Bjargo. Projektas pristatys skandinaviškai šaltą ir neramią ritminę muziką, turinčią tiek dark ambient, tiek minimal stilių bruožų.

Alternatyvios muzikos mėgėjus savo pasirodymu nudžiugins lietuvių projektas Donis. Išleidęs kelis nepakartojamą skambesį turinčius albumus, kurie artimi tiek neo - folk, tiek dark ambient stilistikai, projekto kūrėjo Donato Bieliausko muzika savo įtaigumu ir profesionalumu prilyginama pasaulinėm garsenybėm Raison D‘etre, „Dead Can Dance“.

Kitas festivalyje grosiantis lietuvių atlikėjas – garsus post - industrial kūrėjas Laurynas Jukonis, pristatysiantis naują projektą „oro!oro!“. Kol kas autorius išleido vienintelį albumą „Ilgesio rubikonai“, kuriame itin subtiliai atskleidžiami vienatvės, ilgesio ir melancholijos jausmai sudėtinguose ambient drone garsų audiniuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją