Šiandien muzikos industrijoje paprastutės Jane įvaizdis nepopuliarius. Seksualumas, kuris anksčiau buvo laikomas moters žavesį papildančiu elementu, dabar tapo būtinybe, praneša CNN.

Trečiadienio vakare apkūni Melinda Doolittle iškrito iš JAV vykstančio šou “Amerikos dievaitis”. M.Doolittle ir retadantė LaKisha Jones buvo laikomos vienos talentingiausių šio sezono “Amerikos dievaičio” dalyvių, tačiau nepateko į finalinį ketvertuką, nes pralaimėjo paaugles alpti priverčiančiam Blakui Lewisui ir 17-mečiui gražuoliui Jordinui Sparksui.

Pažvelgus į Bilbord Top 40, iš karto galima įvardinti ‘”Amerikos Top Modelio” kandidates: Avril Lavigne, gražuolė blondinė Carrie Underwood, berniokiška, bet seksuali Ciara, madingoji Gwen Stafani, klubus judinanti Shakira.

Vienintelės dvi Top 40, kurios nepatenka į gražuolių dešimtuką, yra Pink, kuri vis tik liekna ir patraukli, bei Grammy laimėtoja Kelly Clarkson, kurios žvaigždė suspindėjo tik laimėjusi “Amerikos dievaityje”.

Paklausta, ar pusėtinai išvaizdi ir seksuali dainininkė gali tikėtis įrašų kontrakto, Gretchen Wilson atsakė neigiamai. Jos teigimu, nepaisant dalyvaujančių talentų, tik labai nedaugelis laimės „Amerikos dievaityje“, nes muzikos pasaulyje muzika nebėra svarbiausia, svarbesnė išvaizda.

Išvaizda visada buvo muzikos biznio dalis. Diana Ross vaidino manekenę filme “Raudonmedis”, Marianne Faithfull buvo laikoma gražuole, Tinos Turner kojos buvo jos seksualumo dalis, Olivia Newton-John buvo miela kaimynų mergaitė, o Stevie Nicks žavėjo paauglius vaikinus ne tik savo gitara. Bet buvo ir kitokių žvaigždžių, kaip kresnoka išsidraikiusių plaukų Janis Joplin, Barbara Streisand, savo atsikišusia nosimi metusi iššūkį grožio standartams, ir net apkūnioji Aretha Franklin, išgarsėjusi tik dėl savo išskirtinio balso.

Šiandien sunku rasti dainininkę, kuri būtų apkūni ir neturėtų seksualios išvaizdos – visa tai atsispindi jausminguose video klipuose bei provokuojančiuose žurnalų viršeliuose. Avril Lavigne, kuri šaipėsi iš prieš kameras nusirenginėjančių dainininkų, šiandien pozuoja žurnalui “Blender” be liemenėlės su užrašu “Po velnių, aš seksuali!”.

Garsus realybės šou “Pussycat Dolls pristato: kitos lėlytės paieška” yra aiškus pavyzdys. Ieškant kuo pakeisti grupės lyderę gražuolę Nicole Scherzinger, teisėjų komisija, kurioje dalyvavo ir kosmetinių operacijų pagalba išgražinta Lil’Kim, kalbėjo ir apie vokalinius sugebėjimus. Visgi, nepaisant to, kad kelios pretendentės turėjo stiprius balsus, komisija daugiau dėmesio skyrė jų sugebėjimui šokti ir bendram žavesiui. Ko ir buvo galima tikėtis iš grupės, sukūrusios dainą „Don’t Cha”. Net dainininkės, tokios kaip Alicia Keys, Corine Bailey Rale ir Norah Jones, kurios yra vertinamos už jų talentą, yra gražios.

Dolly Parton, kurios krūtinę išryškinanti figūra kartais užgožia jos, kaip dainų rašytojos ir dainininkės, talentą, yra pasakiusi, kad gera išvaizda nemaišo, jei stengiesi išgarsėti, bet jai norėtųsi tikėti, kad tikrasis ir didis talentas iškils, nepaisant nieko.

Prodiuserė J.Gerson teigia, kad dainininkių išvaizdos reikalavimus diktuoja visuomenė, kurioje moteris yra vertinama pagal išvaizdą. Be to, tai atspindi, kaip mes klausomės muzikos. Arethos Franklin laikais žmonės matė ją tik kelis kartus per metus, o įrašų klausėsi jos nematydami. Tuo tarpu šiandien muzikos klausomasi žiūrint videoklipus, todėl dainininkės turi atrodyti seksualios.

J.Gerson sako, kad, mažėjant pelnui, įrašų kompanijos stengiasi padidinti dainininkių galimybę kuo dažniau būti matomoms, sudarydamos sutartis su rūbų, kosmetikos kompanijomis, sutarti dėl epizodinių vaidmenų filmuose, madų pristatymuose.

“Kiek pajamų turi Beyonce? Jūs manote, tai todėl, kad ji - talentingiausias žmogus pasaulyje ar dėl to, jog ji graži? Aš manau, kad ji talentinga, bet ji taip pat ir graži“ – teigia J.Gerson. Apkūnioms, iškiliomis krūtinėmis negalinčioms pasigirti dainininkėms prodiuserė pataria populiarinti savo muziką internete.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją