Legendinei ir vienai geriausių visų laikų Lietuvos grupių skirto koncerto metu netikėtus pasirodymus surengė operos solistė Rasa Jazukonytė, Krašto apsaugos savanorių pajėgų orkestras, „Gituar Trio“, choras „Brevis“.

Savas „Foje“ dainų versijas su „Tabami Live Band“ atliko Igoris Kofas, Mantas, „Skamp“, Maksas iš grupės „Biplan“, Neda, „G&G Sindikatas“, Nojus, Daiva iš „Saulės kliošo“, Saulė iš „Sielos“, Giedrė iš „Pieno lazerių“, Samas iš „Bix“, Feliksas iš „Merlin“.

Po pirmojo LNK realybės šou „Kelias į žvaigždes“ išgarsėjęs atlikėjas Ernis (Ernestas Jankauskas) buvo vienintelis iš kelių dešimčių ketvirtadienio vakarą scenoje pasirodžiusių dainininkų, kuris nesugebėjo išmokti ir originaliai sudainuoti vienintelės dainos.

Niūniuodamas dainą „Tušti delnai“, kurios žodžius nesėkmingai bandė perskaityti nuo savo riešo, Ernis publikos atsiprašinėjo, tačiau kūriniui pasibaigus publika jį „nušvilpė“ nuo scenos. Gėdingas atlikėjo pasirodymas neužgožė koncerto, tačiau užkliuvo daugeliui.

„Prieš 10 metų Andrius Mamontovas buvo vienintelis žmogus, kuris mokėjo visų dainų žodžius“, - koncerto metu kalbėdamas apie „Foje“ pabrėžė ilgametis grupės vadybininkas Artūras Butkevičius.

Publiką šypsotis ir nejučia ploti vertė „Foje“ istoriją pasakojantys, tarp dainų įsiterpiantys filmukai, kuriuose grupės nariai – gyvas klasikas Andrius Mamontovas, grupės vargonininkas Arnoldas Lukošius, bosistas Darius Burokas – pasakojo savo įspūdžius iš mokyklos, vaikystės, armijos, dalijosi mintimis apie grupę ir su ja susijusia veikla.

„Siemens areną“ užpildžiusi 18-40 metų žiūrovų minia žavėjosi specialiai šiam koncertui sukurta ypatinga scenografija, atspindėjusia paskutinį „Foje“ koncertą, kuomet legendinė grupė Vingio parke 1997 metų gegužės 17 dieną atsisveikino su daugiau nei 60 tūkst. gerbėjų minia.

Už 1990 metais parodytą patriotiškumą (kuomet sovietų armija ketino užgrobti Spaudos rūmus, o Andriaus Mamontovo iniciatyva šalia jų buvo surengtas koncertas) visiems grupės „Foje“ nariams projekto „Foje“ gali skambėti kitaip“ sumanytojo Viktoro Diawaros ir kitų koncerto organizatorių iniciatyva buvo padovanoti specialūs medaliai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją