Nors pasaulis dar iki šiol liaupsina jų neseniai išleistą singlą „Nothing Special“ (populiarusis britų leidinys „iDJ“ sugeba į vieną numerį sutalpinti net dvi jo recenzijas) „RyRalio DJs“ jau netrukus pristatys dar vieną savo leidinį. Apie visą tai ir dar daugiau specialiame „Gravity“ interviu su žinomais Lietuvos prodiuseriais, diskžokėjais, vakarėlių organizatoriais – Karaliumi bei Lauriu Lee.

Pirmas klausimas – kodėl Lauris pradėjo vartoti alkoholį?

Lauris: Nuo seno galvoju apie nuosavą barą. Negalėčiau būti baro vadovu kuris net kokteilių neparagauja. Tad pradėjau juos atsargiai ragauti. Kartas nuo karto rengiu privačius kokteilių vakarėlius. Paskutinis iš jų buvo itin laisvas. Dalyvavo ne tik geriausias mano draugas, mergaitės nuo kalendorių viršelio, bet ir antrankiai. Hm...

Girdėjau gandų, kad Karaliui labai patinka snieglentės, tuo tarpų Laurynui – stiuardesės, kiek visame tame yra tiesos?

Karalius: Tiesos yra tiek, kad Lietuvos merginos galėjo visiems laikams prarasti Laurį. Tik po vyriško pokalbio man pavyko jį atkalbėti nuo emigracijos į Vieną. Mielos Lietuvos merginos, gal jūs galėtumėte parodyti šiek tiek daugiau dėmesio garsiesiems Lietuvos diskžokėjams? (juokiasi).

Lauris: Tikrai prašytume dėmesio. Gal tada mano mielas kolega nustos vaidinti snieglenčių mylėtoją ir lankyti meilužes kalnuotose Europos vietovėse.

Svajonių jaunikis Marijonas Mikutavičius jau vedė, Sezzy – dar per jaunas, kada ves svajonių jaunikiai numeris 3 ir 4?

Karalius: Iki vasaros planuojame galutinai nuspręsti, kuris yra 3, kuris 4. Tada iškart skelbsime atrankos pradžią. Pretendenčių anketas galės rasti svetainėse: www.ryralio.lt, bei www.myspace.com/ryraliodjs.

Kodėl singlas tokiu neypatingu pavadinimų „Nothing Special“ („Nieko Ypatingo“) skina laurus vieną po kito ir yra pats sėkmingiausias visoje jūsų karjeroje?

Lauris: Beje, kas dėl pavadinimo, jis buvo sukurtas labai paprastai. Jame nėra rišlaus teksto, tik sukarpytos frazės. Tad nieko ypatingo ir neapsakomo.

Karalius: Iš tikrųjų buvo įdomu stebėti įvairių šio kūrinio remiksų keliones po virtualių muzikos parduotuvių pardavimo topus. Nuostaba gal ir nebuvo didelė, tiesiog 5 metų įdėtas darbas davė savo rezultatus, bet kurį laiką tiesiog, kaip apsėstas, kiekvieną rytą pradėdavau ne nuo kavos puodelio, o nuo www.beatport.com, www.stompy.com, www.juno.co.uk „chart‘ų“, kuriuose „RyRalio DJs“ ilgai buvo.

Lauris: Jau dabar aišku, kad populiariausiomis tapo originali ir J. Fiasco įrašyta versijos, kuriai jis paskutinius pataisymus darė skrisdamas lėktuvu iš Čikagos į Lietuvą.

Kaip pavyko prisivilioti tiek žvaigždžių-remiksuotojų?

Daugeliui žymių prodiuserių daug įdomiau remiksuoti kūrinį „iš niekur“ negu dar viena pop hitą. Tad kuo toliau tuo dažniau, patys prodiuseriai pasisiūlo mus remiksuoti. Manau, vieną dieną galėsime išleisti „RyRalio DJs“ remiksų albumą.

Užsienio popierinė spauda gana retai aprašo Lietuvos muzikos produkciją. Jūs paskutinius du mėnesius ten tik ir liaupsini. Kada pirksitės butus dangoraižyje?

Kai tik pastatys norimo aukščio dangoraižį Kaune (šypsosi abu). Galvojome ir apie Vilnių, bet kadangi Jasikevičius ir Macijauskas nebegarsina Lietuvos, o nuo šiol tai darys „RyRalio“ ir „Nesakyk Mamai“, tikrai ne lygis būtų gyventi su jais vienoje laiptinėje.

Šiais metais tai ne paskutinis jūsų leidinys, kas laukia toliau?

Karalius: Laukia revoliucija! Lauris taps magistru ir pagaliau turės laiko indie roko grupės įkūrimui. Ne gana to jau visai netrukus internetines parduotuves pasieks garsiojo mūsų hito „Sultry Blue“ singlas.

Seniai žinojome, kad Lietuvoje turim labai talentingų prodiuserių. Tuo dar kartą galėsite visi įsitikint, į savo grotuvus įsimetę naujas „Sultry Blue“ versijas. Jos jau pastatė ant ausų visas Lietuvos šokių muzikos aikšteles, o vienas iš remiksų netgi nuskambėjo garsiųjų „Deep Dish“ mikse.

Iš viso single visų laukia britų „Da Sunlounge“, Simuck & Kastis Torrau, vokiečių „Luna City Express“ bei net trys Andy Lau „Sultry Blue“ remiksai.

Apie kokio diskžokėjaus atvežimą svajojate paskutinius 3 metus?

Dabar jau iširusios grupės „Everything But The Girld“ prodiuserį, diskžokėją, įrašų kompanijos bosą - Ben Watt, bet jis taip bijo skraidyti lėktuvais, tad...

Ar galėtumėt sugroti r'n'b muzikos setą?

Nebent paprašytų DJ Sezzy ir už tai padovanotų balto aukso grandinę.

Ar esate tvarkingi?

Karalius: Aš visada prieš pradėdamas groti nusiplaunu rankas. Stengiuosi reguliariai laistyti ir tręšti retos rūšies kaktusą pejotą augantį pas mane ant palangės...

Lauris: Esu totalus pedantas. Tai pasako kiekvienas pilietis apsilankęs mano namuose. Viskas turi savo vietą. Ir nebandykit prilaistyt arbatos mano namų studijoje.

Kas per penkerius „RyRalio“ metus labiausiai įstrigo į atmintį?

DJ Julm setas, mūsų pasirodymas Stambule, žinomas veikėjas, kuris sugebėjo parduoti savo vietą svečių sąraše, automobilis nuskendęs „Summer End Festival“ metu, trečiasis „RyRalio“ gimtadienis, pirmoji mūsų plokštelės recenzija pasaulinėje spaudoje ir daugelis kitų malonių ir bjaurių nutikimų.

Kokios Holivudo aktorės guli šalia Jūsų rytiniuose sapnuose?

Karalius: neseniai įsigijęs televizorių pamačiau kaip paseno mano jaunystės meilė Ingeborga... tad teks rinktis kažką tarp Penelope Cruz ir Kate Moss. Bet kur gi ten tas Holivudas. Ar tu matei nors kartą į vakarėlius atvažiavusių groti DJ žvaigždžių atlėpusius žandikaulius, kuomet jie įžengia į „RyRalio“ renginius? Čia merginos realios, o ne iš kokių ten rytinių sapnų, ar Holivudo kalvų.

Ta proga galiu prisiminti deep house donžuanus iš Italijos „Harley & Muscle“. Pirmą vakarą jie atvykę į Lietuvą svaigo, jiems beveik iš burnos varvėjo seilės, spoksant į lietuvaites. Sekančią dieną jie vis dar alpo, bet vakare išlemeno: „F$%k that country, I cant stand it any more, I wanna go home!”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją