„Foje“ muziką pamėgau savo draugų dėka, tačiau nė vieno jos pasirodymo, deja, taip ir nepamačiau. 1997 metų gegužės 17 dieną norėjau nueiti į paskutinį grupės koncertą, kuris sutapo su mano 17-uoju gimtadieniu. Visi bilietai jau buvo išparduoti, todėl švęsti teko kitur. Vėliau pamėgau daugelį kitų „Foje“ dainų. Man tikrai patiko jų kuriamos dainos – visai paprastos melodijos ir puikūs tekstai“, - DELFI pasakojo Erica.

Mėgstamiausios atlikėjos dainos iš „Foje“ repertuaro – „Nieko panašaus" ir „Meilės nebus per daug“. Šiuos kūrinius Erica ketina dainuoti gegužės 17-ąją vyksiančiame koncerte „Foje“ gali skambėti kitaip”.

Anot dainininkės, „Nieko panašaus“ yra išskirtinis kūrinys visai grupei „Skamp“, mat padėjo jai įsitvirtinti lietuviškos muzikos pasaulyje.

„Tuomet mes maišydavome įvairius stilius – hiphopą, soul ir roką, kalbas – lietuvių ir anglų. Tai buvo laikoma visišku „neformatu“, o Andrius (Mamontovas – DELFI), kartu sudainavęs „Nieko panašaus“, labai padėjo, kad ši daina būtų grojama. Net dabar atrodo, kad Lietuvos radijo stotys tokį mišinį laiko alternatyva“, - kalbėjo „Skamp“ narė.

Kitas grupės narys Viktoras Diawara – Vee dar prieš penkerius metus sugalvojo, kad reikėtų surengti panašų koncertą, tačiau grupė nusprendė palaukti pirmos svarbesnės datos – „Foje“ išsiskyrimo dešimtmečio minėjimo.

Atsakymas į klausimą, kodėl buvo pasirinkta „Foje“, o ne kita žinoma Lietuvos grupė, Ericai atrodo akivaizdus: „Kai atvažiavau į Lietuvą, atsimenu, kaip draugai pasakodavo, jog tai yra geriausia grupė, kad jie kuria geriausią muziką, žino, kaip panaudoti kalbą ir sukurti gražias bei aistringas dainas, duodavo klausytis jų kasetes. Tuo metu visi klausėsi „Depeche Mode“, „Foje, U2, „Anties“ ir/arba „Modern Talking“. „Foje“ vaikinai buvo vieni iš milijono, todėl jų dainos ir šiandien dainuojamos, todėl tėvai su jų muzika pažindina savo vaikus“.

Pasak dainininkės, jos 21-erių bičiulis su tėvais dalyvavo paskutiniame „Foje“, o šio mergina, kuriai dabar 20 metų, užaugo klausydama grupės dainų.

Erica paneigė kai kurių žmonių įsitikinimą, esą būsimasis koncertas yra tik reklaminė ar „pinigų darymo“ akcija: „Visi, dalyvaujantys „Tabami“ renginiuose, visuomet buvo „Foje“ gerbėjai, kaip ir kiti muzikantai bei dainininkai, kurie pasirodys šiame koncerte ir kuriuos suviliojo idėja pagerbti grupę, daugeliui tapusia įkvėpimu“.

Atlikėja taip pat patikino, kad patys „Foje“ nariai „Siemens arenos“ scenoje nepasirodys – jie, nors ir pakviesti į renginį, net nebuvo prašomi tai daryti.

Kaip anksčiau pasakojo V. Diawara, į koncertą svečių teisėmis pakviesti ne tik paskutiniu metu joje groję muzikantai – klavišininkas Arnoldas Lukošius, bosistas Darius Burokas, būgnininkas Algis Kriščiūnas ir grupės lyderis bei dainininkas Andrius Mamontovas, bet ir anksčiau joje vienu ar kitu metu groję muzikantai. Beje, kai kurie iš jų vis dėlto užlips į sceną.

Renginyje iš viso skambės per 20 „Foje” dainų, tarp jų – „Geltoni krantai”, „Vėjas”, „Krantas”, „Žvaigždės kartais krenta”, „Laužo šviesa”. Dainas, padedami „Tabami Live Band” muzikantų grupės, atliks Igoris Kofas, Marijonas Mikutavičius, Mantas, „Skamp”, „Biplan” , Neda, Nojus, „G&G Sindikatas”, Psichas, „Saulės kliošas” , „Pieno lazeriai”.

Kai kurias dainas esą bus itin sunku atpažinti. Savo versijas pateiks operos solistė Rasa Juzukonytė, choras „Brevis”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją