„Šiemet sulauksime ypatingo svečio iš Australijos – lietuvio vyndario Egidijaus Rusilo. Vos prieš keletą metų Margaret Riverio regione įsigijęs vyninę, šis vyndarys įsiveržė į Australijos vyndarių elitą, jo vynai Australijos ekspertų yra ypač gerai vertinami“, - tikino projekto "Vyno dienos" vadovas Arminas Darasevičius.


Anot renginį organizuojančio „Vyno klubo“ direktorės Rasos Sužiedelienės, parodos lankytojų skaičius kasmet vis didėja, o tai rodo augantį susidomėjimą vyno kultūra ir norą sužinoti kuo daugiau informacijos apie vynus: „Šiemet parodoje svečiuosis pasaulio žvaigždė Dewey Markham, kuris skaitys dvi paskaitas apie Bordo vynus, tad kiekvienas dalyvis galės pasijusti tikru
somelje
* mokyklos studentu“.


Vyno istorikas ir rašytojas D.Markham vyno pasaulyje laikomas vienu pagrindinių meistriškumo mokytojų, pas kurį, studijuoti Bordo regiono, vyksta vynų magistrais siekiantys tapti vyno žinovai ir someljė iš viso pasaulio.


Tiesa, norintys paklausyti vyno eksperto (be 35 Lt kainuosiančio bilieto) turės sumokėti papildomą, anot R.Sužiedelienės, „simbolinį mokestį“.


Parodos atidaryme bus paskelbti šių metų vyno čempionate bronzos, sidabro ir aukso medalius pelnę Lietuvos importuotojų vynai bei
Grand Prix
laimėtojai.

Šiųmetės parodos lankytojai didesnėje degustacijų salėje ir vėl galės paragauti įvairių rūšių vyno, dalyvauti edukacinėse programose, pavyzdžiui, seminaruose su vyno ekspertais, kurie skaitys maždaug pusvalandžio trukmės paskaitėles, apžiūrėti meno parodą ir pasimėgauti muzikantų pasirodymais.

*Someljė (pranc. sommelier) – tai restorano tarnautojas, atsakingas už alkoholinius gėrimus, pirmiausia už vyną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją