„Kviečiu visus muzikantus, kuriems svarbios prieš fašizmą ir kitokį ribotumą nukreiptos idėjos, jungtis ir drauge surengti koncertą-mitingą Klaipėdoje, kurio pavadinimas ir idėja – „1 World arba vienas pasaulis!” – pranešime spaudai sakė Amberlife.

Jo iniciatyvą jau patikino remsiantys vilniečių grupės “InCulto” muzikantai su Jurgiu Didžiuliu priešakyje, grupė „Skamp“, grupės iš Latvijos bei viešo žodžio profesionalas Rolandas Vilkončius, kuris ves koncertą.

Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius, tapęs šio koncerto-akcijos globėju, sakė, kad Lietuvos jūrinis miestas svečius visada žavėjo tolerancija ir draugiškumu.

„Neseni agresyvūs išpuoliai Klaipėdoje suteršė mūsų gerą vardą, tačiau visi supranta, kad tai – tik saujelės nesusipratėlių veiksmai. Tapdamas populiaraus dainininko Amberlife inicijuotos muzikinės akcijos globėju viliuosi, kad mus palaikys ne tik garsūs atlikėjai, bet ir visas Klaipėdos jaunimas,“ - kalbėjo meras R.Taraškevičius.

Praėjusių Velykų įvykiai Klaipėdoje, kai nuo fašistuojančio jaunimo atstovų nukentėjo ne vienas juodaodis, į uostamiestį atvykęs studijuoti iš užsienio, sukėlė daugelio pažangiai mąstančių žmonių, jų gretose – ir Amberlife, pasipiktinimą. Dainininkas, įsitikinęs, jog odos spalva ar gimimo vieta nėra ir negali būti argumentas diskutuojant apie žmonių pranašumus ar silpnybes, neslepia esąs labai nusivylęs klaipėdiečių, kurie surengė šlykščius išpuolius, elgesiu.

„Visada buvau prieš pažiūrų ribotumą, uždarumą, sustabarėjimą. Deja, neseni proveržiai parodo, kad šie bruožai tebėra gajūs, – apgailestavo Amberlife. – Tačiau, kad ir kaip dėl to būtų liūdna, negalima nuleisti rankų ir į neapykantą atsakyti neapykanta. Tai – lengviausias kelias. Deja, jis veda į nebūtį. Esu įsitikinęs, kad žmonių nuostatos nėra nepakeičiamos. O keisti jas įmanoma tik veikiant pozityvia energija,“ – teigė Amberlife.

Dainų autorius ir muzikantas, įgyvendindamas savo pilietinę poziciją ir pritardamas Klaipėdos mero R.Taraškevičiaus neoficialiam kreipimuisi, kuriame su aktualia nepakantumo kitokiems problema raginama kovoti viešumu bei tvirta nuomone, kviečia visus scenos kolegas nebūti abejingus sunkumams, su kuriais susiduria mūsų visuomenė, ir savo nuomonę išreikšti jiems įprastu būdu: muzika, kuri sujungia širdis, žodžiais, kuriuos suprantame kiekvienas, nepaisant akių spalvos, gimtosios kalbos, auklėjimo ar kitokių skirtybių.

Koncertas planuojamas gegužės 21 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją