Profesionali Kauno šokių trupė „Funny beat“, šokanti stepą, savo pasirodymais Lietuvą džiugina jau treti metai. Trupę sudaro keturi vaikinai nuo 28 iki 30 metų.

Neseniai „Funny beat“ sulaukė itin reto ir intriguojančio pasiūlymo - Vilniaus Rotušėje sušokti Lietuvos Respublikos himną.

„Paskambino Lietuvos spaudos fotografų klubo atstovas ir pakvietė su trupe atvykti į šiandien vyksiančią „Auksinio kadro apdovanojimų“ ceremoniją, - pasakojo PB šokių trupės vadovas Gintaras Visockis. Anot jo, visų šios draugijos suvažiavimų organizatoriai siekia, kad ceremonijos metu mūsų šalies himnas suskambėtų neįprastai ir įdomiai.

„Ankstesnių šios draugijos apdovanojimų ceremonijų metu himnas jau skambėjo atliekamas keturių gitaristų, perkusininko. Tačiau tai vėl ta pati instrumentali melodija. O štai mums buvo pasiūlyta kojomis ištrypti himno ritmą. To Lietuvoje dar nebuvo. Nemanau, kad ir kokioje nors kitoje šalyje rasite analogų“, - didžiavosi G.Visockis.

Išmoko per pusantros savaitės

G.Visockis prisipažįsta iš karto supratęs, jog kad ir kaip šokėjai besistengtų, vien kojomis himno melodijos „ištrypti“ jiems nepavyks. Todėl sumanė pakviesti gitaristą, gitara grosiantį himno melodiją, o šokėjams teliks ritmiškai trypti. „Taip visiems bus aiškiau, suprantamiau, o svarbiausia - įspūdingiau“, - kalbėjo G.Visockis.

„Funny beat“ vadovas tikina, kad tokio šokio ėmėsi pirmą kartą trupės gyvavimo istorijoje, tad nenuostabu, jog siūlymas buvo ilgai svarstomas.

„Kokią savaitę ar net dvi mąstėme, ar sugebėsime tinkamai ir efektingai išreikšti tokį sudėtingą, o svarbiausia - reikšmingą kūrinį. Tačiau vos ėmėmės projekto įgyvendinimo, tapo aišku: baimintasi buvo be reikalo. Neįprasto šokio subtilybes šokėjai visiškai perprato vos per pusantros savaitės“, - šokėjų imlumu buvo patenkintas Gintaras Visockis.

Šokis sudomino šokėjus ir jiems patiko, kad vadovas jau mąsto apie pakartotinus pasirodymus. Bene patraukliausias reginys, kuriame G.Visockis įsivaizduoja šio kūrinio šokio improvizaciją, būtų įvairios krepšinio šventės.

„Funny beat“ trupė - ne naujokai didžiojoje scenoje. Jie yra parengę visą šokių programą dainininkui Edmundui Kučinskui. Su šiuo atlikėju dalyvavo net ir Eurovizijos konkurso atrankoje.