Kasmet vis didesnę programą turintis “Mėnuo Juodaragis” į Sudeikius, prie Alaušo ežero vilioja ne tik įdomia muzika ir nuostabia gamta, bet ir įvairiais menais, paskaitomis, filmais, skelbiama pranešime spaudai.

Prasidėjęs penktadienio vidurdienį, festivalis beveik nesustodamas tęsis iki sekmadienio popietės. Dienos metu daugiausia vyks paskaitos, filmų peržiūros, vaidinimai; į pavakarę prasidės įvairių grupių koncertai, o naktys bus atiduotos didžėjams, kurie negailestingai šokdins pačius ištvermingiausius.

Festivalyje pasirodys per 30 kolektyvų ir atlikėjų iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos, Karaliaučiaus krašto. Dauguma jų kuria ir atlieka muziką, kurioje archainė etninė muzika derinama su moderniais stiliais. “Kasmet stengiamės pakviesti kuo įdomesnių, netradicinių kolektyvų, kurie į etninę muziką žiūri moderniai ir kūrybingai. Ir pastebime, jog vis daugiau žmonių atranda šią muziką, “Mėnuo Juodaragis” tampa vis populiaresnis ir solidesnis,” – sakė festivalį organizuojančios firmos Dangus atstovas Lauras Lučiūnas.

Šiemet festivalį aplankys žymiausia Rytų Europos neo-klasikinės muzikos grupė “Romowe Rikoito” iš Karaliaučiaus, taip pat Latvijos grupė “Risa Zvejnieki”, kurią įkūrė legendinės grupės “Ilgi” muzikantė Zane Šmite. Žymiausi Lietuvos atstovai festivalio scenose – projektas “Donis”, grupės “Kūlgrinda”, “Žalvarinis”, “Sedula”, “Rugiaveidė”. Šalia senųjų pagoniškų giesmių skambės gotikinė, industrinė, ambientinė, elektroninė ir kitų krypčių šiuolaikinė alternatyvioji muzika. “Mėnuo Juodaragyje” paskaitas skaitys ir solidūs lektoriai (tokie kaip dr. Romas Batūra, etnologai Dalia Urbonavičienė, Jonas Trinkūnas, Eirimas Velička), ir jaunimas. Savo filmų peržiūrą surengs žymiausias Lietuvos avangardo kūrėjas Artūras Barysas. Festivalio renginiai vyks keliais srautais, tad kiekvienas žiūrovas galės pasirinkti kas jam įdomiausia.

Kadangi laisvų nuomojamų nakvynės vietų Sudeikiuose neliko prieš gerą mėnesį iki festivalio, organizatoriai pataria atvykti su palapinėmis – ant ežero kranto įkurtas patogus kempingas. Vieta palapinei kainuos tik 4 Lt, festivalio bilietas visoms trims dienoms – 24 Lt. Visą parą veiks kavinės. Be to, žadama pasirūpinti geru oru. “Šiemet festivalį lydės nuostabi pilnatis, - jos kerų, meniškos muzikos ir ritualinio šokio pagalba “Mėnuo Juodaragis” sujungs praeitį ir ateitį. Kaip besižavėtume progresu, visada gera prisiliesti prie savo baltiškos prigimties ir gamtos, todėl “Mėnuo Juodaragis” yra geriausia vieta praleisti paskutinį vasaros savaitgalį” - sakė organizatoriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją