Kaip rašoma „Idėjų spaustuvės“ pranešime, grupė „Agent M“ sužavėjo klausytojus bei žiūrovus melodinga, originalia daina „Perfect World“, kuri sukosi ir kituose didžiausiuose bei reikšmingiausiuose Baltijos šalių topuose.

Grupės istorija prasidėjo kaip studijinis gitaristo Marteno Villo ir vokalistės Marili Varik projektas 2004 metais. Keletas jų singlų greit susilaukė vietos radijo stočių dėmesio ir tuomet buvo nuspręsta suformuoti pilną, gyvai grojančią grupę.

Pradžioje jų muziką buvo galima apibūdinti kaip punk, indie ir disco muzikos stilių mišinį, kažką panašaus į „Blondie“, „The Sounds“ ir kt. Vėliau, 2005 metais jų muzikoje išryškėjo vis daugiau alternatyvaus roko elementų – sunkesni gitaros garsai, siejami su stoner rock bei tamsesnės, bet vis tiek pat jaudinančios melodijos, prie kurių savito skambesio neabejotinai prisideda ir švelnus Marili balso skambesys.

Tai pirmas kartas „Baltic New Music Chart“ istorijoje, kai jį laimi estų grupė. Iki tol yra pavykę laimėti tiek latviams, tiek lietuviams – grupei „Axis“, nugalėjusiai pernai metų sezone. Šiemet vienintelė nuo pat sezono pradžios dešimtuke išsilaikiusi grupė iš Šiaulių „Brainers“ nuo nugalėtojų atsiliko tik vienu balu. Trečioje vietoje atsidūrė dar viena estų grupė „Ruht“, nuo grupės „Brainers“ atsilikusi taip pat vienu balu.

Finaliniame dešimtuke sukosi dar keletas grupių iš Lietuvos. Dovė su grupė įsitvirtino penktoje dešimtuko vietoje, o grupės „Hetero“ ir „Sportas“ užėmė atitinkamai aštuntąją ir devintąją vietas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją