„Kaip
puzzle
dėlionėje bandoma iš dalių sudėti visą piešinį, taip klubas „Exit“ savo scenoje siekė surinkti geriausius pasaulio diskžokėjus. J. Digweedas šioje misijoje – didžiausia piešinio dalis. Šiandien beveik nebeliko šokių muzikos superžvaigždžių, kurių Lietuvoje dar neturėjome progos išgirsti. Taigi J. Digweedo pasirodymas yra ryškus ir ilgai lauktas įrašas šalies klubinėje istorijoje.“, - pranešime spaudai cituojamas Ignas i.v.

Laukia aktyviausi klubų lankytojai

J. Digweedo atvykimas Lietuvoje sukėlė didelį susidomėjimą. Svečio pasirodymo nekantriai laukia ir aktyviausi klubų lankytojai, kuriems jau teko dalyvauti žvaigždės rengiamuose šou.

„Tai – ikona“, - sako radijo laidos „Nokia Trends“ vedėjas Marius Šmitas. Jam stipriausią įspūdį paliko J. Digweedo pasirodymas Amsterdame vykusiame šokių muzikos festivalyje „Dance Valley“.

„Dienos vidurys pagrindinėje festivalio scenoje. Šviečia kaitri saulė, stoviu po kolonėlėmis pačiame 60 tūkst. žmonių minios priekyje. Scenoje – J. Digweedas su Sasha. J. Digweedas „įkala“ Felix Da Housecat hitą „Waching Cars Go By“ ir staiga ore pasirodo du sraigtasparniai. Jie suka ratus labai žemai, pakimba virš ošiančios minios savo sraigtais keldami gaivaus vėjo šuorus... Ir iš jų ima byrėti maži popieriniai drugeliai – festivalio simbolis. Pagal muziką tūkstančiai vėjo blaškomų drugelių šoka ore kaip gyvi... Tai nepamirštamas jausmas – gryna euforija“, - prisiminimais dalinosi M. Šmitas.

Turėjo įtakos pasaulinei šokių kultūrai

Į Lietuvą atvykstančio svečio įtaka pasaulio klubinei kultūrai milžiniška. „Bene pats sėkmingiausias diskžokėjų J. Digweedo su Sasha duetas visame pasaulyje pradėjo progressive šokių muzikos bangą, kuri nenuslūgsta jau daugelį metų. J. Digweedas visuose kontinentuose iškėlė į aukštumas preciziškai sumiksuotus albumus – „keliones“, kuriose svarbiausia muzika. Nereikia pamiršti, kad J. Digweedo dėka sužinojome ir apie daug talentų. Būtent jis ieško nežinomų atlikėjų kūrybos, deda ją į savo miksus ir „kepa“ pasaulinius hitus“, - sakė M. Šmitas.

Anot jo, klubo „Exit“ svečias padarė neabejotinai didelę įtaką ir Lietuvos klubinei scenai. „Ne paslaptis, kad John Digweed radijo laidų įrašų klausė, etalonu laikė ir bandė lygiuotis visa karta Lietuvos diskžokėjų“, - pasakojo M. Šmitas.

J. Digweedas ir Sasha pasaulines karjeras ir progressive muzikos revoliuciją pradėjo 1994 metais, įrašę pirmą šiandien įprastą diskžokėjų miksą „The Mix Collection Vol. 1“. Kompanijos „Renaissance“ išleista plokštelė buvo parduota 200 tūkst. tiražu. Visų laikų karščiausia šokių muzikos kompiliacija vadinamo originalaus šio leidinio kaina šiuo metu interneto aukcione „eBay“ gali kainuoti iki 5 tūkst. litų.

Šiandien J. Digweedo vardas visų pirma siejamas su kokybe ir didžiule fanų auditorija. John Digweed kassavaitinė laida „Transitions“ radijo stotyje „Kiss 100“ turi daugiau nei 2 mln. klausytojų visame pasaulyje. Be šio diskžokėjo neįsivaizduojami visuose žemynuose populiarūs „Global Underground“, „Renaissance“, „Northern Exposure“ ar „Communicate“ leidiniai ir turai.

1999 metais J. Digweedas įkūrė savo įrašų kompaniją „Bedrock“, kuri sėkmingai leidžia plokšteles ir populiarina naujų diskžokėjų vardus. 2001 metais J. Digweedas užėmė aukščiausią poziciją pasaulio diskžokėjų šimtuke „DJ Top 100“, kurį kasmet skelbia įtakingiausias šokių muzikos žurnalas „DJ Mag“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją