Kaip rašoma organizatorių pranešime, visu ryškumu švytės ir kitos džiazo žvaigždės – klavišininkas ir kompozitorius Dainius Pulauskas, kontrabosininkas Eugenijus Kanevičius, būgnininkas Marijus Aleksa.

“Džiazo baladės kartu su styginių instrumentų orkestru lig šiol dar neskambėjo nė vienoje šalies scenoje. Kiekvienas trimitininkas, pasiekęs meistriškumo, slapta svajoja apie tokią programą”, - sakė V.Ramoška, savo seną svajonę pavertęs realybe.

Muzikantas prisipažino kelis metus puoselėjęs sumanymą fliugelhornu ir triūba sugroti balades kartu su orkestru ir vokalu.

“Prieš kelis metus į mano rankas pateko unikalūs JAV džiazo trimitininko Clifordo Browno su orkestru įrašai. Jie pakerėjo praėjusio šimtmečio vidurio aura ir grožiu. Šis muzikantas tragiškai žuvo autokatastrofoje būdamas vos 26 metų, tačiau iš jo mokėsi daugelis džiazo trimito grandų. Savo mokytoju jį laikė Arturas Sandovalis, Wyntonas Marsalis. Džiazo baladės, o gal paslaptinga talentingojo C.Browno dvasia traukė ir Dizzy Gilespy, jaunesnės kartos muzikantus Crisą Botty, Roy Hergrove. Baladės trimitui su styginių instrumentų orkestru yra kaip brandos, meistriškumo įrodymas”, - ambicingo projekto ištakas atvėrė V.Ramoška.

Šį originalų projektą ėmėsi įgyvendinti kamerinės muzikos vakarų ciklo ”Užutrakio vakarai”, vykstančio netoli Trakų esančiame grafo J.Tiškevičiaus dvare, organizatorius Aringas Šumskas.

Vienas iš sudėtingiausių programos parengimo etapų buvo autoriaus, kuris parašytų instrumentuotes kameriniam orkestrui, paieškos. Šio iššūkio nepabūgo Vilniaus kolegijos dėstytojas Sergejus Sopelevas.

Nacionalinės filharmonijos salėje skambės įvairių autorių, laikmečių džiazo baladės. Bus prisimintas C.Brownas, skambės nesenstančios “The Bheatles”melodijos, Miles Daviso, Juano Carloso Calderono, kitų autorių kūriniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją