Reperio kūrinys „Piggy Bank“, kuriame skamba A. Pugačiovos pagal Williams Shakespeare žodžius parašytos kompozicijos kino filmui „Ženščina, kotoraja pojot“ fragmentas, šturmuoja užsienio hitų dešimtukus. Kol kas to Rusijos primadona dar nežino, rašo leidinys „Tvoi den“.

Tai, kad 50 Cent disko viršelyje nenurodyta A. Pugačiovos, kaip autorės, pavardė, gali tapti rimta problema. Jei vardas būtų nurodytas, daugiausia, ko A. Pugačiova galėtų pareikalauti iš reperio – paprašyti pasidalinti pelnu.

O dabar Rusijos primadona turi teisę pateikti ieškinį, nes svetimo kūrinio naudojimas be leidimo ir autorystės nurodymo yra neteisėtas.

Iš albumo „I v etom vsia moja pečal“ paimtas „Sonet Šekspyra“ fragmentas reperio dainoje kartojamas kelis kartus. Kuriant šią dainą dalyvavo 50 Cent prodiuseris Mr.Needlz. Mintinai žinodamas šou verslo taisykles prodiuseris turbūt pamanė, kad jos negalioja dviems menininkams, gyvenantiems skirtingose šalyse.

Kai kurie kritikai mano, kad šiuo atveju kalbėti apie plagiatą neverta. „Manau, kad kiekvienas savame kūrinyje turi teisę naudoti bet kokį bet kokios dainos fragmentą, – įsitikinęs garsus muzikos kritikas Artiomijus Trockis. – O Allai Pugačiovai reikia tik pasidžiaugti, kad jos dainos fragmentas pateko į kokio nors juodaodžio vaikinuko hitą“.

Kaip dainininko rankose atsidūrė Rusijos primadonos įrašai, belieka tik spėlioti. Reperis su savo prodiuseriu lankėsi Rusijoje beveik prieš metus, 2006 m. birželį, čia dalyvavo kanalo „MuzTV“ premijų teikimo ceremonijoje.

Tačiau nei vienas jų nebuvo pastebėtas A. Pugačiovos kompanijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją