Nuo šiol renginys vadinsis Šiaulių tarptautiniu velykiniu muzikos festivaliu „Resurexit“ (resurexit – lot. prisikėlė).

Pasikeitimas nėra atsitiktinis. Šis žodis simbolizuoja sugrįžtantį pavasarį, gamtos ir dvasios atgimimą. Be to, dauguma festivalio koncertų vyksta Šv. Petro ir Povilo katedroje, kuri yra vienas iš ryškiausių miesto širdies - Prisikėlimo aikštės - akcentų.

Festivalį jau seniai pamėgo šiauliečiai ir miesto svečiai. Jis – vienas svarbiausių ir įdomiausių kultūrinių renginių Šiauliuose – kasmet sulaukia vis daugiau klausytojų. Jau tapo įprasta, kad festivalis vyksta Velykų savaitės metu, bet renginiui vis populiarėjant nutarta jį išplėsti laike ir erdvėje, surengiant daugiau koncertų ir taip suteikiant galimybę žmonėms išgirsti kuo įvairesnės muzikos.

Šiemet įvyksiančiame festivalyje dalyvaus iškilūs Lietuvos ir užsienio atlikėjai: Lietuvos kamerinis orkestras, valstybinis dainų ir šokių ansamblis “Lietuva“, LNF ansamblis “Musica humana“, Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, Šiaulių ir Klaipėdos kameriniai orkestrai, vaikų kūrybos namų choro studija “Rondo” (Sankt-Peterburgas, Rusija), pučiamųjų orkestras “Riga”, varpelių ansamblis „Arsis“ (Estija); dirigentai: Saulius Sondeckis, Vaclovas Augustinas, Algirdas Vizgirda, Donatas Katkus, Giedrius Svilainis.

Solistai: Armene Stakian (Šveicarija), Shimon Kopelianski (Izraelis), Rimantas Vingras ir kiti.

Festivalis vyks balandžio 4-22 dienomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją