Pasak Elektroninės muzikos CD sudarytojų, šiandien jau gera dešimtis Lietuvos atlikėjų yra išleidę savo muziką Vakaruose, o šalyje veikia pirmosios (interneto ir ne tik) leidybos firmos Sutemos.net bei Partyzanai.com, kurios propaguoja originalią vietinių talentų kūrybą.

Leidinyje, kurį sudarė Šarūnas Karalius, pristatomi ryškiausi pastarųjų metų įvairių krypčių elektroninės muzikos kūrėjai nuo house, easy listening, nu jazz iki electro funk, dubstep ir IDM. Šalia diskžokėjų RyRalio DJs, Santi Touch, Virus J, Andy Lau, Santi Touch, „Note Lithuania: Electronica“ pateikiami ir kūrybingiausi pastarųjų metų gyvai grojančių atlikėjų ir grupių – „Fusedmarc“, „Pieno Lazeriai“, IJO, „Brassbastardz“, „Dumaz“, „Dublicate“, Golden Parazyth, Mookid – įrašai. Iš viso 14 kompozicijų bei beveik 80 minučių geriausios lietuviškos elektroninės muzikos.

Ne mažiau įdomus bei kūrybingas ir pop/rock muzikos CD, kuriame pristatomi „LT United“, „Gravel“, „Axis“, „Brainers“, Andrius Mamontovas, Amberlife, N.E.O., Augustė, Violeta Riaubiškytė, „Slapjack“, „Sel“, „Saulės kliošas“, „InCulto“, Linas&Simona, Hokshila ir „Skamp“.

Šį pavasarį bus išleisti ir kiti trys Lietuvos džiazą, autentišką bei modernizuotą folklorą bei šiuolaikinę muziką pristatyti skiriami CD bei DVD.

Naujieji leidiniai turėtų tapti ir puikia nuoroda į naująją Lietuvos kompozitorių bei atlikėjų internetinę vitriną (www.mxl.lt). Pagrindinė naujojo įrankio užduotis - ištraukti į dienos šviesą ryškiausių ir intensyviausiai kuriančių Lietuvos kompozitorių bei atlikėjų kūrybą, angliškosios svetainės dalies užduotis - tinkamai pristatyti šią kūrybą užsieniui.

Tai bene pirmasis bandymas Lietuvoje integruoti įvairius muzikos žanrus, šiuo metu svetainėje pristatomi šiuolaikinės/klasikinės muzikos, džiazo, pop/rock bei elektroninės muzikos kūrėjai.

Pagrindinis šio projekto skiriamasis ženklas - joje pristatomi tik Lietuvos muzikos kūrėjai, svetainėje pateikiamos visos svarbesnės nuorodos į asmeninius atlikėjų puslapius bei nuorodos į įvairius bendruomeninius internetinius puslapius. Svetainė skiriama visų pirma profesionaliam naudotojimui, tačiau turėtų būti patraukli ir visiems besidomintiems Lietuvos muzika.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją