Gegužės 12 dieną Vilniaus Vingio parke prasidės beveik mėnesį truksiantis penkių koncertų turas po Lietuvą.

Penktojo LNK televizijos gimtadienio proga koncertai taip pat vyks Klaipėdoje, Panevėžyje, Kaune, Šiauliuose. Šį projektą rengia koncertinė agentūra "Eriko pramogos".

Jos programų direktorius Gediminas Šapkauskas penktadienį spaudos konferencijoje Vilniuje sakė, kad kol kas laukiama leidimo iš kūrinio teisėms atstovaujančios agentūros "Really Useful Group Ltd".

Pasak jo, sutartis jau pasirašyta, dabar laukiama, kada ji bus atsiųsta iš Londono.

Gavus licenciją, biblioteka "Chester Novello Hire Library" paskolins originalias gaidas.

Pasak renginio režisieriaus Ramūno Marcinkaus, belaukdami, kol gaus originalias gaidas, atlikėjai mokosi iš natų, išrašytų iš plokštelės ir interneto.

Legalų klavyrą renginio organizatoriai tikisi gauti kitą savaitę.

"Su Vėberiu nėra taip paprasta, jis yra gana arogantiškas", sakė R. Marcinkus.

Pasak jo, kūrinio "Jėzus Kristus superžvaigždė" teisių atstovai prašė net atlikėjų ir organizatorių CV, be to, agentūra atsiųs žmogų, kuris turi teisę į patariamąjį balsą.

1970 metais Tim Rice (Timo Raiso) ir Andrew Lloyd Webber (Andriu Loido Vėberio) sukurta roko opera "Jėzus Kristus superžvaigždė" yra tikėjimo, abejonės, meilės ir išdavystės istorija.

Tris dešimtmečius opera sėkmingai statoma Londono Vestsaido ir Niujorko Brodvėjaus teatruose, kur iki šiol yra išperkami visi bilietai.

Roko operoje dalyvaus žymiausi Lietuvos muzikantai, atstovaujantys įvairiems muzikos stiliams ir kartoms.

Jėzaus vaidmenį atliks Vladas Kovaliovas iš grupės "Volis", Magdalenos - Rosita Čivilytė, Judo - Česlovas Gabalis.

Operoje taip pat dainuos Marijonas Mikutavičius (Anas), Vitalis Kairiūkštis (Pontijus), Sigutis Jačėnas (Kaiafas), Linas Mažeika-Ezopas (Saimonas), Viktoras Malinauskas (Erodas), Andrius Kaniava (kunigai), Lukas Pačkauskas (Petras) bei choras "Jauna muzika" (choras).

Instrumentines partijas atiliks Dainius Pulauskas, Linas Būda, Leonidas Šinkarenka, Romas Rainys, Martynas Kuliavas bei jungtinis orkestras, sudarytas iš šv. Kristoforo, Lietuvos nacionalinio simfoninio, Lietuvos televizijos, Filharmonijos orkestrų narių.

"Turinį papasakosime simboliais, per videoprojekciją, šokėjus", sakė R. Marcinkus.

Koncerte šoks 18 baleto, moderniojo ir liaudies šokių šokėjų.

Komentuodamas atlikėjų pasirinkimą, renginio vyriausiasis dirigentas Vaclovas Augustinas sakė, kad šitie atlikėjai tinka jų personažams.

"Pavyzdžiui, Ezopas, kuris atlieka Simono - maištininko vaidmenį", sakė jis.

Koncerte bus įgarsinamas kiekvienas instrumentas atskirai, o kiekvienas choristas ar smuikininkas turės po ausinę ir mikrofoną.

"Labai daug tikiuosi iš tokio įgarsinimo, nes 80 procentų muzikantų pastangų nueina perniek dėl nekokybiško įgarsinimo", sakė V. Augustinas.

Organizatorių teigimu, renginio pastatymai kituose Lietuvos miestuose bus šiek tiek mažesni nei Vilniuje, nes nėra galimybių pastatyti didžiulę sceną ir 28 metrų aukščio kryžių.

Iš metalinių konstrukcijų padarytas kryžius svers daugiau nei 3 tonas.

Šio projekto sąmata, G. Šapkausko teigimu, siekia pusę milijono litų.

Bilietai pardavinėjami visuose spaudos kioskuose, jie kainuoja 10 litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją