„Metų albumo“ apdovanojimą gavo Šiaulių britroko grupė „The Brainers“ už „Disco Balls“, „Metų proveržio“ – dailininkė ir atlikėja iš Visagino Alina Orlova, o daugiausiai gerbėjų balsų SMS žinutėmis surinko ir „Tautos balso“ apdovanojimą gavo gotikinio stiliaus grupė „Daddy‘s Dolls“.

Metų specialųjį apdovanojimą gavo metalo muzikai skirtas portalas „Ferrum.lt“, „Už nuopelnus scenai“ po mirties apdovanotas žurnalistas ir muzikos kritikas Virginijus Mizaras, o geriausiu metų renginiu pripažintas gegužę Vilniuje vykstantis gotikinės muzikos ir kultūros festivalis „Kunigunda Lunaria“.

Apdovanojimai išdalinti ir atskirų muzikos stilių lyderiams. Geriausia punk ir ska grupe pripažinti „dr.Green“, geriausios funk grupės apdovanojimą antrus metus iš eilės atsiėmė „Bitės“, o geriausios gothic grupės vardas vėl suteiktas „Xess“. Beje, ši grupė gavo ir geriausio vaizdo klipo apdovanojimą už „Suck Xess [sucess]“, kurį režisavo jaunas video menininkas Petras Skukauskas.

Geriausia roko grupe šiais metais išrinkti „Gravel“, geriausiu metalo junginiu – „Andaja“, geriausiu repo ir hiphopo kūrėju bei atlikėju – Messiah, geriausia elektroninės muzikos grupe – „Dublicate“. Folk muzikos kategorijoje apdovanotas kompozitorius Donis (Donatas Bielkauskas), o eksperimentinės muzikos kolektyvų tarpe – projektas „Girnų Giesmės“, kurį įkūrė Laurynas Jukonis.

Kam atiteks “A.LT” apdovanojimai sprendė 30 leidybinių firmų, žiniasklaidos, kūrybinių susivienijimų atstovai ir muzikos kritikai.

Renginio ceremoniją vedęs Remigijus Ruokis ant peties pasitupdė gyvą triušį, o atskirų nominacijų prizus teikė spalvingos asmenybės, tarp kurių buvo šou menas Algis Greitai, MTV laidų vedėja Ugnė Skonsmanaitė, europarlamentarė Margarita Starkevičiūtė ir kiti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją