Meilės Robert Birch neslepia didžiausios Britanijos muzikos žvaigždės: U2 lyderis Bono, David Bowie, Madonna, „Pet Shop Boys“ bei daugelis kitų.

Charizmatiška 47 metų muzikos legenda bei autoritetas dar 1985-ais sukūrė unikalaus hip hop, funk, acid jazz skambesio grupę „Stereo MC‘s“.

Grupė, pakeitusi muzikos pasaulį

Akimirksniu išpopuliarėjusi „Stereo MC‘s“ netrukus laimėjo keliolika svarbiausių Britanijos muzikos apdovanojimų „Brit Awards“ bei „Mercury“ statulėlių, taip pat nuskynė ne vieną MTV prizą. Populiariausių muzikos žurnalų NME, „Rolling Stone“ teigimu „ši grupė pakeitė muzikos pasaulį ir jau seniai pateko į istoriją“.

Nesuskaičiuojama galybė hitų

Iki šių dienų populiarus bei visame pasaulyje žinomas kolektyvas, per daugiau nei dvidešimt metų išleido 5 albumus bei nesuskaičiuojamai daug hitų, kurie buvo pakilę į populiariausių D. Britanijos singlų top penketuką.

Garsiausiame „Stereo MC‘s“ diske „Connected“ tokios sėkmės sulaukusių kompozicijų buvo net keturios. Natūralu, kad 1992-ais jis gavo „Brit Awards“, kaip metų albumas.

"Connected", "Step It Up", "Creation" bei "Ground Level" – tai tik maža dalis juos išgarsinusių dainų. Dar nepamirškime remiksų Madonnai bei U2, koncertinio turo su „Red Hot Chili Peppers“, dalyvavimo „Sony“, „Coca Cola“ ir „McDonald's“ reklaminėse kampanijose bei išties gero vardinio „DJ KiCKS“ serijos mikso.

Šiame taip pat labai išpopuliarėjusiame 2000-ųjų diske „Stereo MC‘s“ sumiksavo juos įtakojusią muziką nuo oldschool ir hiphopo, trip hop iki septyniasdešimtųjų elektronikos ir funk’o.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją