Prieš penkerius metus susibūrusi Latvijos
a cappela
žanro (kūriniai atliekami naudojant tik balsus) virtuozai „Cosmos“ savo tėvynėje jau yra pripažintos žvaigždės, jiems meldžiasi ir Rusijos bei Ukrainos melomanai, rašoma pranešime spaudai.

„Cosmos“ koncertus Lietuvoje rengiančio įmonės „City Concert“ atstovas Ramojus Reimeris įsitikinęs, kad, lietuviai, išgirdę dainuojančius grupės vaikinus, taip pat susirgs a capella liga – lygiai taip pat kaip latviai, rusai bei ukrainiečiai.

„Pernai „Cosmos“ Latvijos televizijos žiūrovų sprendimu buvo deleguota į Euroviziją, kur jiems pasisekė kiek prasčiau nei lietuviams „LT United“. Tačiau išvydusi, kokius vokalo triukus išdarinėja latvių vaikinai, žiniasklaida tuoj pat prabilo apie „Cosmos“ fenomeną. Jau po kelių mėnesių juos užgriuvo daugybė pasiūlymų, iš kurių teko išsirinkti labiausiai vertingus – praėjusių metų rudenį „Cosmos“ „apšildė“ norvegų grupę „A-ha“, kai ši koncertavo Sankt Peterburge.Prieš keletą dienų, kovo 1-ąją, grupė dalyvavo legendiniame Italijos San Remo festivalyje“, - pasakojo R.Reimeris.

„Cosmos“ šešeriukė - Juris Lysenko, broliai dvyniai Reinis Sejansas ir Andris Sejansas, Janis Ozolsas, Janis Šipkevicas, Janis Strazdinyšas – savo balsais dainuoja pačius įvairiausius kūrinius: nuo klasikos iki popmuzikos, nuo džiazo iki grigališko choralo. Labai greitai išpopuliarėjusi a capella grupė koncertavo ne tik Rytų Europoje – jos pasirodymai buvo surengti ir Vokietijoje, Belgijoje, Prancūzijoje, Amerikoje.

Vienas įsimintiniausių įvykių grupės gyvenime nutiko prieš kelerius metus, kai viename koncerte „Cosmos“ vaikinai kartu su garsiuoju vokalinės muzikos meistru Bobby McFerrinu atliko jo garsųjį hitą „Don‘t Worry, be Happy“.

Bobby McFerinnas šią dainą prieš septyniolika metų buvo išbraukęs iš savo repertuaro, tačiau susipažinęs su talentingaisiais latviais, negalėjo atsispirti pagundai kartu su jais sudainuoti žymiausią savo dainą. Galima tikėtis, jog šios plačiai pasaulyje žinomos dainos improvizaciją išgirsime ir per grupės “Cosmos” pasirodymus Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją