Šiemetiniai „Bravo“ apdovanojimai ypatingi: komisija buvo suformuota iš naujo, vasarį patvirtinti ir nauji nominantų atrankos kriterijai. Būtent šie naujieji „Bravo“ kriterijai pakišo koją dainininkui Mantui, kuris ir pernai buvo įtrauktas į Metų atlikėjo nominaciją, tačiau po galutinio balsavimo nusileido Žilvinui Žvaguliui.

Mantą keis Deivis

Naujose atrankos taisyklėse parašyta, kad į Metų atlikėjo nominaciją pretenduojantis dainininkas turi būti išleidęs albumą arba dainą atitinkamoje laikmenoje (kasetėje, CD, DVD, mp3 legalioje internetinėje prekybos erdvėje (pvz., e-parduotuvėje)).

Tačiau, matyt, ne visi komisijos nariai buvo susipažinę su atrankos kriterijais, nes vakar paaiškėjo, kad Metų atlikėjo nominacijoje atsidūrė ir Mantas.

Atlikėjas albumą išleido šių metų vasarį, todėl pagal „Bravo“ taisykles jis nebespėjo į apdovanojimų traukinį, nes atlikėjai vertinami už 2006 metų darbus. Vakar kai kurie komisijos nariai susigriebė, kad Mantas į atlikėjo nominaciją neturėjo patekti, todėl ėmė reikalauti organizatorių jį iš sąrašo išbraukti. Mantą ceremonijos rengėjai trejetuke pakeitė Deiviu, kuris pagal balsų skaičių buvo ketvirtas.

Mantas sakė dėl to nesukantis galvos: „Tokios yra taisyklės ir aš jas toleruoju.“

Komisija vakar vakare iškėlė klausimą ir dėl dviejų SEL dainų vienoje nominacijoje, tad gali būti, kad dainų trejetukas irgi šiek tiek bus keičiamas.

Prognozuoti sunku

Daugiausia apdovanojimų šiemet galintis susirinkti SEL lyderis Egidijus Dragūnas neslėpė džiaugsmo dėl tokio įvertinimo ir puolė svarstyti, kokias nominacijas jis galėtų laimėti: „Na, dėl dainos, ko gero, viskas aišku. „LT United“ daina yra geriau išreklamuota. O dėl albumų klausiau abu – ir „Pieno lazerių“, ir „Lemon Joy“. Bet gal mano „Muzika“ stipresnis? Be to, jau faktas, kad nominuotos net dvi SEL dainos, parodo, kad Metų albumo nominaciją turėčiau laimėti aš. Bet čia mano nuomonė“, – kalbėjo atlikėjas. „Selas“ pasidžiaugė, kad į pretendentų gauti statulėles sąrašą pakliuvo ir jo albumo „Muzika“ prodiuseris Žilvinas Žusinas.

Į Metų atlikėjos titulą pretenduojanti Violeta Riaubiškytė jaučiasi pamaloninta, kad pateko į nominantų sąrašą, tačiau prognozuoti, kas laimės, nedrįsta. Beje, ji jau turi vieną „Bravo“ žvaigždę – ją laimėjo užpernai.

Rokeriams „dzin“

„Gravel“ lyderis Tomas Sinickis naujieną, kad jo grupė nominuota apdovanojimui, išgirdo iš L.T. Tiesa, ypatingo susidomėjimo jis nerodė. „Mums iš tikrųjų „dzin“, kad esame nominuoti. O dėl konkurentų... Nemanau, kad mes laimėsime. Kita vertus, mes galbūt labiau verti apdovanojimo už Augustę bei Rasą su Jonu, nes viską padarėme patys. Mūsų niekas į sceną už rankos netempė ir nenurodinėjo, ką dainuoti“, – L.T. sakė rokeris.

Kas gaus statulėles, paaiškės jau kovo 15 dieną. Ceremonija vyks „Forum Palace“, jos vaizdo įrašą po poros dienų parodys LNK.

„Bravo 2006“ nominantai:

Metų debiutas

„Gravel“

Augustė

Rasa ir Jonas

Metų atlikėjas

Andrius Mamontovas

Vaidas

Deivis

Metų atlikėja

Violeta Riaubiškytė

Augustė

Vilija

Metų albumas

„Pieno Lazeriai” „Kitchen“

SEL „Muzika“

„Lemon Joy“ „1210“

Metų grupė

„LT United“

„Lemon Joy”

„Pieno Lazeriai”

Metų daina

„LT United“ „We are the winners“

SEL „Muzika“

SEL „Parašyk man laišką iš Paryžiaus“

Metų renginys

„Tabami goes Madonna”

„Velnio Nuotaka”

„Roko Naktys”

Metų prodiuseris

Žilvinas Žūsinas

Andrius Mamontovas

Raigardas Tautkus