Tokią „dvigubo finalo“ praktiką taiko daugelis „Eurovizijos“ konkurse dalyvaujančių šalių: Švedija, Suomija, Slovėnija, Estija, Latvija, Lenkija ir kitos. Manoma, kad tokių būdu „atsitiktinės“ pergalės šansas sumažėja iki nulio.

Kita šių metų Lietuvos „Eurovizijos“ naujiena – mūsų nacionaliniame finale dalyvaujantys kitų šalių šiųmetiniai atstovai. Jau dabar saviškius galėsime įvertinti, lygindami juos su kitų šalių pasirodymais. Šeštadienį Lietuvos žiūrovams tiesioginiame eteryje prisistatys trys kaimyninių šalių – Lenkijos, Latvijos, Baltarusijos pasiuntiniai, taip pat matysime Norvegijos ir Maltos atstovus.

Kitų šalių „eurovizininkai“ pasirodys tuo metu, kai telefonu bus balsuojama dėl Lietuvos atlikėjo. Tuo tarpu už užsieniečius taip pat bus galima balsuoti – internetiniame puslapyje eurovizija.lt. „Tai tarsi mini „Eurovizija“, nes visi šie žmonės bus Lietuvos atstovo konkurentai Helsinkyje gegužės mėnesį. Kviečiame Lietuvą išsiaiškinti stipriausią konkurentą“, – sako nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos koordinatorius Jonas Vilimas.

Šeštadienį dėl kelialapio į Helsinkį susikaus vienuolika Lietuvos atlikėjų. Tai „4 Fun“, Aistė Pilvelytė, „Ashtrey“, „Sweetness Theory“, „Slapjack“, Rūta Ščiogolevaitė, „Saulės kliošas“, „Mini-Me“, duetas „Dove & Gerda“, Augustė ir „Natas“.

Nacionalinės „Eurovizijos“ finalas – jau šį šeštadienį 21 val. per Lietuvos televiziją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją