Likus vos kelioms dienoms iki finalo, lyderio pozicijoje įsitaisiusi dainininkė
Rūta Ščiogolevaitė
su energija spinduliuojančia daina „If I Ever Make You Cry“ į nacionalinės atrankos finalą keliaus turėdama 82 balsus. Atlikėjos sėkme labiausiai tiki ir
, per keletą dienų už R. Ščiogolevaitę atidavę 6,5 tūkst. balsų.

„Tikiu savo daina ir manau, kad galime su ja daug pasiekti. Tikiu, kad galime būti pirmi“, - likus porai dienų iki lemtingojo finalo R. Ščiogolevaitė nedrįso prognozuoti, kas taps jo nugalėtoju, tačiau sakė tikinti pergale.

Antroje vietoje surinkusi 80 balų įsitaisė antroji raudonųjų diviziono pažiba grupė „4FUN“ su lyriškąja „Love Or Leave“. DELFI portale balsuojantys skaitytojai grupei skyrė 3,5 tūkst. balsų. Grupės vokalistė Julija Ritčik atkakliai sieks pergalės, bet tikino nenusimins, jei vis dėlto netaps nugalėtoja.

„Man asmeniškai patinka „Saulės kliošo“ ir Rūtos Ščiogolevaitės daina bei pasirodymas, - savo nuomonę išsakė „4FUN“ vokalistė. – Svarbiausia, kad atlikėjas tikėtų tuo, ką daro ir darytų tai iš visų jėgų. Jei daina itikins mūsų publiką, vadinasi, ji įtikins ir didesnę auditoriją“.

10 balų nuo lyderės atsilieka mokinukių įvaizdžiu prisidengusi grupė „Saulės kliošas“ su intelektualiąja „Tell Me Why“. Minėta daina žavisi 1,5 tūkst. DELFI balsavime savo nuomonę išreiškusių skaitytojų. Grupės lyderis Laurynas Šarkinas į finalą žvelgia šiek tiek pesimistiškai ir „Saulės kliošo“ tarp nugalėtojų nemato.

„Žiūrovai balsuos už jiems labiau žinomus atlikėjus, kaip visada. Ir anksčiau laimėdavo populiarūs atlikėjai. Todėl „Saulės kliošas“ čia net negali konkuruoti“, - dėstė L. Šarkinas. Grupės nariai dėl būsimo finalo pernelyg nesijaudina ir apie jį mažai tegalvoja, nes ir be jo, pasak būgnininko, turi daug kitokios veiklos.

„Aš manau, kad „Saulės kliošas“ yra jei jau ne pati geriausia, tai viena geriausių grupių Lietuvoje. Mes net negalime lygintis su populiariais atlikėjais, nes jie atlikime yra kokiom šešiom galvom žemiau už mus. Mes ne to lygio grupė. Mes grojame visai kitokią muziką“, - aiškino L. Šarkinas.

Pašnekovas mano, kad didžiausia problema yra ne ta, kad jie groja kitokią muziką. Visų blogybių ir nesusipratimų šaltinis – lietuviai nėra pakankamai muzikaliai išprusę. „Mūsų klumpakojo išprusimo žmonėms yra pakankamai sunku suprasti mūsų dainą. Man ji yra visiškai paprasta, įsimintina, primityvi“, - mintimis dalijosi „Saulės kliošo“ atstovas.

„Man yra nemalonu, kai pasako, kad ji per aukšto lygio daina „Eurovizijos“ konkursui. Aš suprantu, kad tai yra dainos konkursas ir daina vertinama pagal jos gerumą, o ne pagal šūdinumą. Kodėl visi turi daryti prastas dainas ar kepti hitus pagal formulę?“, - svarstė L. Šarkinas.

Daugiau nei 2 tūkst. balsų DELFI skaitytojai skyrė 56 balus surinkusiai ir ketvirtoje vietoje atsidūrusiai dainininkei Aistei Pilvelytei į finalą žygiuojančiai su daina „Emotional Crisis“.

„Aš labai džiaugčiausi, jeigu laimėtų Rūta arba aš, kadangi manau, jog daugiau nėra kam“, - savo tvirtą nuomonę išssakė A. Pilvelytė. Dainininkė mano, kad į tarptautinį „Eurovizijos“ dainų konkursą atlikėjas turi važiuoti turėdamas sceninės patirties – jokiu būdu ten negali vykti naujokas.

Vos keturiais balais nuo scenos profesionalės A. Pilvelytės atsilieka rokeriai „Ashtrey“ su veržliąja „The Green Sun“, kuriai kol kas atiteko šiek tiek daugiau nei 300 DELFI apklausoje dalyvaujančių skaitytojų balsų.

Grupės būgnininkas Tomas tikino, kad niekas iš jų nedrįsta spėti finalo baigties ir nežino, kas vis dėlto taps nugalėtoju. „Mes apie baigtį ir konkurentus negalvojame. Einame gerai pasirodyti ir nugalėti, - dėstė grupės atstovas. – Jei negalvotume, kad mūsų daina gali nugalėti, tai nedalyvautume“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją