Tai klasikinės gitaros kūrinys
Concerto per duo chitarre e orchestra
, skirtas Jan Sommer ir Volkmar Zimmermann duetui ir parašytas būtent šiam koncertui, rašoma pranešime spaudai.

Į koncertą atvyksta ir pats autorius Ole Buck, dažnai vadinamas naujojo paprastumo šaukliu, kerėjusiu publiką ir bauginusiu muzikantus nepalenkiamu eksperimentavimu, savo ypač konkrečia ir poetiškai keista minimalistine muzika.

Koncerto solistai - J. Sommer ir V. Zimmermann yra plataus diapazono gitaristai, grojantys įvairiausių stilių ir žanrų muziką nuo baroko iki avangardo tiek savo šalyje, tiek Europoje ir Amerikoje. Yra išleidę ne vieną kompaktinę plokštelę, dalyvavę tarptautinėse radijo ir TV produkcijose.

Volkmar Zimmermann Lietuvos gitarų muzikos gerbėjams pažįstamas beveik dešimtį metų, kaip Corona gitarų kvarteto vadovas ir daugelio įdomių projektų su lietuviais įkvėpėjas. Tai išties unikalūs muzikantai, dosniausi Lietuvos bičiuliai, savo lėšomis JAV įrašę ir išleidę Jono Tamulionio kūrinių kompaktinę plokštelę, nuolat propaguojantys mūsų kompozitorių muziką, kur begastroliuotų.

Koncerte taip pat skambės Felix Mendelssohn-Bartholdy Simfonija Nr. 4 A-dur „Itališkoji“, op. 90 ir Antonio Vivaldi Koncertas dviems mandolinoms ir styginių orkestrui G-dur, RV 532, kurį gitaroms aranžavo Jan Sommer, suteikdamas daugiau svorio orkestrui, leisdamas klavesinui ir violončelei būti basso continuo, tutti, tarpais pridėdamas kontrabosą, o senamadis mandagusis klavesinas naujojoje aranžuotėje tampa pilnaverčiu solistų partneriu – gal kažkam tai primins klavesinu skambinantį raudonplaukį klebonėlį A.Vivaldi – žavų ir žaismingą.

Kovo 2 dieną diriguos jaunas, talentingas Latvijos dirigentas Mārtiņš Ozoliņš – Latvijos nacionalinės operos dirigentas, tarptautinių konkursų laureatas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją