Ir jis to neneigė. O kartu ir savo vaikus bei visus, esančius kitoje ekrano pusėje, mokė: “Don’t drink. Don’t do drugs. And if you have sex, wear a condom!” (Negerk, nevartok narkotikų, o jei mylėsies - naudok prezevatyvą).

Sunkiojo metalo tėtis ir narkomanas

Kaip ir reikėtų tikėtis, Michaelis Osbournas gimė neturtingoje, daugiavaikėje šeimoje. Jis buvo vienas iš šešių vaikų.

Mokykloje Michaelis nebuvo itin mėgiamas, nes turėjo mokymosi problemų. Tačiau tai nė kiek netrukdė dainuoti. Vienas draugų, Tony Iommi, pakvietė jį į grupę, kuri tuo metu vadinosi “Polka Tulk Blues Band”. Tam, kad atskleistų koks tuščias ir skurdus yra aplinkinis pasaulis, jie pasirinko “sunkųjį bliuzą” (bliuz – roką, kuris pradėjo populiarėti ‘60 – ’70 - ais metais).

Po neilgų dvejonių atsirado ir naujas grupės pavadinimas – “Black Sabbath”, įspraudęs savo atspaudą muzikos istorijoje. Pirmosios jų dainos tapo puikiu sunkiojo metalo, kuris buvo tik pradėjęs vystytis, pavyzdžiu. Jie nebuvo vieninteliai, groję tokią muziką, tačiau buvo vieni pirmųjų, todėl padarė didžiulę įtaką sunkiajam rokui.

Tirštų gitarų bei būgnų garsų prisotintas bliuzo bei roko mišinys tapo vizitine “Black Sabbath” kortele, kuri ir šiandien atveria duris į daugelio muzikos gerbėjų širdis. Deja, dėl įsipareigojimų nevykdymo bei nežinomų vidinių konfliktų (nors manoma, jog greičiausiai taip įvyko dėl narkotikų vartojimo), 1979 metais Ozzy Osbournas buvo atleistas ir turėjo palikti grupę. Jo vietą užėmė “Rainbow” vokalistas Ronnis Jamesas Dio.

Žmona jį nusipirko už 1.5 mln. JAV dolerių

Ozzy Osbourno gyvenimą užplūdo neviltis. Buvo sunku patikėti, kad jis jau nebe paties įkurtos muzikinės grupės narys. Į kasdienį mitybos racioną pradėjo smelktis alkoholis bei kokainas. Kurį laiką jam net teko sėdėti užsirakinus viešbučio kambaryje, iš kurio neišlysdavo dienomis. Prie to, be jokios abejonės, prisidėjo ir skyrybos su pirmąja žmona Thelma bei bipolinio sutrikimo (periodiškai besikaitaliojančių manijos bei depresijos epizodų) diagnozė.

Jam padėjo Sharon Arden, netrukus tapusi antrąja žmona. Ji buvo Dono Ardeno, “Black Sabbath” vadybininko, duktė. Ji išpirko iš savo tėvo Ozzy Osbourną už 1,5 milijono JAV dolerių. Nors pirmoji jų pažintis kadaise nebuvo tokia romantiška. Sharon dirbo pas savo tėvą sekretore. Kai Ozzy pirmąkart apsilankė Ardeno ofise, jo dukrai metalistas padarė itin nemalonų įspūdį. Todėl ji net paprašė kitos darbuotojos paslaugos, kad ši nuneštų arbatą į tėvo ofisą ir Sharon nereikėtų susidurti su ta “metaline baidykle” dar kartą.

Bet neilgai trukus pasišlykštėjimą pakeitė susižavėjimas ir panelė Arden tapo ponia Osbourne.

Sharon skvarbus protas bei apsukrumas padėjo Ozzy Osbournui pradėti savo solo karjerą, kuri buvo ir iki šiol yra labai sėkminga. Ji iškart liepė atlikėjui susiimti ir tam, kad jis negrįžtų prie narkotikų bei alkoholio, stengėsi išlaikyti jį kuo labiau užimtą.

Po pirmojo albumo išleidimo sekė koncertiniai turai, kurių metu gimė ir antrasis albumas – “Diary of a Madman”, kuris teisėtai laikomas roko klasika.

Dar viena tragedija karjeros nenutraukė

1982 metų kovą įvyko nelaimė, sukrėtusi naujosios sudėties Ozzy Osbourno grupę. Nežinia kaip ten buvo iš tikrųjų, tačiau antrojo albumo “Diary of a Madman” koncertinio turo metu šalia Ozzio autobuso sudužo vienmotoris lėktuvas “Beechcraft Bonanza F35”.

Pasak liudininkų, tarp 9 ir 10 valandos ryto lėktuvėlis bent tris kartus praskrido virš autobuso, kol, galų gale, sklęsdamas kelių metrų aukštyje sparnu kliudė autobuso užpakalį ir įsirėžė į už 60 metrų esantį namą.

Iškart po susidūrimo nugriaudėjo sprogimas, nusinešęs gitaristo Randy Roadso, grupės kirpėjos Rachelės bei lėktuvo piloto gyvybes. Kalbama, kad Andrew Aycockas, pilotavęs orlaivį, buvo apsvaigęs nuo kokaino ir norėjo nužudyti savo žmoną, kuri stovėjusią kažkur netoliese.

Po susidūrimo bei sprogimo nubudusi Osbournų šeimyna puolė lauk iš autobuso. Ozzis dar spėjo išgelbėti namo savininką iš liepsnų, tačiau lėktuve buvusiems draugams niekuo padėti nebegalėjo. Po šio įvykio įrašų kompanija leido jam padaryti pertrauką, kad atsigautų, tačiau jau po savaitės Ozzis buvo pasiruošęs tęsti koncertinį turą.

Nukando šikšnosparniui galvą ir nušovė 17 savo kačių

Tais pačiais 1982–ais Ozzy Osbournas pradėjo plikti. Žinoma, ne be priežasties ir, ačiū Dievui, - laikinai. Vieno koncerto metu, būdamas scenoje, jis nukando šikšnosparniui galvą. Vėliau jis teisinosi, jog manė, kad tai buvo iš minios mestas guminis žaislas. Iš minios ar ne iš minios, bet jam teko iškęsti keletą skiepų nuo pasiutligės, dėl kurių ir pradėjo slinkti plaukai.

Kalbama, kad tuo metu jis buvo kaip reikiant apsvaigęs nuo narkotikų. Tuo jo pažintis su mus supančiais silpnesniaisiais draugais nesibaigė. Jis yra pats prisipažinęs, jog apsvaigęs nušovė 17 savo kačių: “Aš vartojau tiek daug narkotikų, nes buvau šiknius. Paskutinis lašas buvo tuomet, kai aš nušoviau visas mūsų kates. Mes jų turėjome apie septyniolika ir kai man pasimaišė protas, aš nušoviau jas visas. Mano žmona rado mane sėdintį po pianinu ir apsirėdžiusį baltu kostiumu. Vienoje rankoje laikiau šautuvą, kitoje – peilį”.

Vienąsyk 1989 – ais jis net bandė nužudyti savo žmoną. Prisigėręs beveik iki sąmonės netekimo jis bandė pasmaugti Sharon. Kitą dieną Ozzy atsibudo kalėjime, nesuprasdamas kas vyksta ir už ką jis ten pateko.

2003 metais, dėl rankų drebulio Osbournas buvo priverstas kreiptis į gydytojus. Kaip jis pats sakė, “atėjo metas, kai aš pradėjau jausti, jog tai [drebulys] pradeda griauti mano gyvenimą kartu su savigarba”. Jam buvo nustatyta Parkinsono sindromo diagnozė. T.y. gerybinis sutrikimas, pasireiškiantis rankų, galvos, kartais ir balso stygų raumenų drebuliu.

„My teeth, my car, my vagina, my business!”

Bet turbūt daugiausiai apie jį kaip apie žmogų bei jo kiek “sutrikusią” šeimyną sužinojome iš Emmy apdovanojimą pelniusio MTV realybės šou - “The Osbournes”.

Pirmoji serija pasirodė 2002 metų kovo 21 dieną, paskutinioji – 2005 metų kovo 21 dieną. Šou metu galima buvo išvysti patį Ozzy, jo žmoną Sharon, sūnų Jacką, pradedančią dainininkę – dukterį Kelly bei, nuo antrojo sezono, Osbournų įsūnį Robą.

Antroji Osbournų duktė, Aimee, atsisakė dalyvauti realybės šou. Ji net viešai kritikavo savo tėvus už tai, kad jie leis matyti visam pasauliui savo kasdienybę. Dar šou dalyvavo vaikų auklė Melinda iš Australijos bei šeši Osbournų šunys, kurių dėka Ozzis savo namus praminė “brangiausiu Beverli Hilso kanalizacijos vamzdžiu”.

Nors kartais susidarydavo įspūdis, jog visos “The Osbournes” serijos tėra “f**cking rain of f – bombs”, galima buvo sužinoti kas tai per šeimynėlė. Tačiau jie visą laiką buvo savimi. Gal kai kas buvo suvaidinta prieš kameras, bet - galima buvo matyti tikruosius Osbournų veidus. Ypač visi laukdavo Ozzio pasirodančio su apatiniais prieš sutrikusius Kelly ar Jacko draugus. Arba jaunuolių pokalbių su tėvais, kurie visuomet pasibaigdavo žodžio iš F raidės kruša arba Kelly žodžiais: “my teeth, my car, my vagina, my business!”.

Kartu su Osbournais žiūrovai ir džiaugėsi, ir liūdėjo. 2003 metų gruodžio 8 dieną Ozzy pateko į autoįvykį, kurio metu susilaužė raktikaulį, aštuonis šonkaulius bei kaklo slankstelį. Vėliau Sharon pranešė, kad po avarijos jos vyras buvo nustojęs kvėpuoti. Pirmąją pagalbą jam suteikė bei atgaivino jo tuometinis asmens sargybinis.

Keli įdomūs faktai:

Ozzis nekenčia Kalėdų, ką jis puikiai išreiškė savo paties realybės šou sakydamas: “I f**king hate Christmas”.

2000 metų vasario mėnesį Sharon Osbourne atsisakė kitų atlikėjų vadybininkės pareigų. Vėliau ji pasiteisino, jog palikti Smashing Pumpkins ją privertė medicininės priežastys: “Mane pradėjo pykinti nuo Billy Corgano”.

Už pirmuosius 13 “The Osbournes” epizodų šeimyna gavo po 20000 JAV dolerių (apie 52000 litų).

Už antrąjį “The Osbournes” sezoną kiekvienas šeimos narys gavo po 5 milijonus JAV dolerių (apie 13 milijonų litų), MTV apmokėjo jų naujo namo statybos bei šunų gydymo išlaidas.

Naujausias Ozzy Osbourno albumas bus išleistas 2007 metų vasarį.