Pasak organizatorių pranešimo žiniasklaidai, renginio metu buvo paskelbti ir originaliais diplomais apdovanoti dešimties nominacijų laureatai, o publika iki trečios valandos nakties šėlo, klausydamasi geriausių Lietuvos hiphopo atlikėjų ir svečių iš kaimyninių Baltijos šalių koncerto.

Visus pasirodymus bei nominantus pristatinėjo renginio vedėjas, žinomas TV prodiuseris Martynas Starkus.

Renginio koncepcija buvo ringas, simbolizuojantis ir kovą bei konkurenciją, ir draugiškumą, tad šiam vakarui klubo sceną pakeitė tikrų tikriausias sportinis ringas. Į šį ringą pakylančius atsiimti apdovanojimų laureatus sveikino ir įteikinėjo stilizuotus diplomus visa sporto žvaigždžių plejada. Žymiausias Lietuvos galiūnas Žydrūnas Savickas įteikė diplomą metų debiutantams – grupei iš Klaipėdos „8‘as maršrutas“.

Metų muzikos kūrėją Donciavą iš grupės „G&G Sindikatas“ sveikino daugkartinis kultūrizmo čempionas Olegas Žuras, metų vokalistę R‘n‘B dainininkę Ewex – žinoma TEO krepšininkė Kate Douglas, Mantas Paulauskas, „X-Club“ prezidentas įteikė apdovanojimą metų įvykiu tapusio renginio – švedų grupės „LoopTroop“ koncerto organizatoriams „PMP Rockers“.

Sunkiaatletis Ramūnas Vyšniauskas, pasidžiaugęs savo dalyvavimu renginyje ir išreiškęs pagarbą muzikai be fonogramos, ringe spaudė rankas grupės „G&G Sindikatas“ nariams, tapusiems su daina „Sielos nemiega naktį“ metų dainos nugalėtojais, metų diskžokėjui, taip pat „sindikatui“ DJ Mamaniai apdovanojimą įteikė Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės veteranas Aidas Preikšaitis.

Pasaulio bušido čempionas Kęstutis Smirnovas sveikino jauną metų beatboxo (vokalinės perkusijos) atlikėją Goną, metų albumo nominacijos nugalėtojui jaunam ir perspektyviam bei talentingam reperiui pranašišku vardu Messiah apdovanojimą įteikė šiuolaikinių šokių pasaulio čempionas, breiko šokėjas ir treneris Olegas Staniulionis.

Tas pats Messiah tuojau pat vėl turėjo užlipti į ringą, kad iš „Žalgirio“ komandos kapitono Tanoka Beardo rankų atsiimtų dar vieną – metų atlikėjo apdovanojimą. Tanoka Berdui hiphopas taip pat yra nesvetimas, jis ir pats repuoja, nors prisipažįsta, kad nėra nei reperis, nei muzikantas.

Vieną iš svarbiausių – metų grupės nominacijos nugalėtojai grupei „G&G Sindikatas“ diplomą įteikė „Lietuvos Ryto“ ekipos legionierius Kareemas Rushas.

Vienas pagrindinių hiphopo apdovanojimų organizatorių Andrius Glušakovas-Pushaz tvirtino, kad nugalėtojai buvo išrinkti skaidriai. „50 procentų balsų nominuotiems atlikėjams skyrė klausytojai, balsuodami už juos specialioje interneto svetainėje. Kitus 50 procentų skyrė vertinimo komisiją, sudaryta iš hiphopo žinovų bei leidėjų. Tad galiu užtikrinti, kad nugalėtojai buvo išrinkti skaidriai. O jei kam tai nepatinka, man p...ui“

Apdovanojimai:

Metų debiutas: 8‘as marshrutas

Metų muzikos kūrėjas: Donciavas (G&G Sindikatas)

Metų vokalistė: Ewex (I.A.L.)

Metų renginys: LoopTroop koncertas (PMP Rockers)

Metų daina: G&G Sindikatas „Sielos nemiega naktį“

Metų DJ'us: Mamania (G&G Sindikatas, GL, PMP)

Metų beatboxer'is: Gon

Metų albumas: Messiah „Antimaterija“

Metų atlikėjas: Messiah

Metų grupė: G&G Sindikatas

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją