1996-ais metais jau išgarsėjęs kaip vienas originaliausių Amerikos “house” muzikos prodiuserių, remiksuotojų ir DJ’ų, Maurice Fulton persikėlė iš apkiautusios Baltimorės (JAV) į spalvomis žaižaruojantį Niujorką.

Jo muziką leido įvairios, prestižinės įrašų bendrovės: “Warp”, “SSR”, “Discfunction”, “Transfusion”, “Pagan UK”, “Imperial”, “Pink Music” ir “Sahko”. Pagyrų negailėjo ir specializuoti muzikos bei kultinės mados žurnalai “Jockey Slut”, “iD” ir kt. leidiniai.

Maurice Fulton pradėjo kviesti ir kultiniai šokių muzikos klubai visame pasaulyje – tokie kaip “Bar Rhumba” ir “333” Londone, “Loop” Japonijoje, “Lux” Portugalijoje, “Nitsa” Barselonoje, “Kerma” Suomijoje ir “Skansen” Oslo mieste.

Unikalus Maurice Fulton garsas, klasikinės ir šiuolaikinės muzikos kolekcija bei virtuoziškas grojimas trim patefonais sužavėjo Norvegijoje viešėjusį Suomijos naujosios muzikos genijų Jimi Tenorą (praėjusiais metais koncertavusį ir “Kaunas Jazz” festivalyje). Po to dar metus, kur muzikinės kelionės vedė Tenorą su jo nepakartojamu orkestru, ten buvo ir Maurice Fultonas.

Dviejų “genijų” originalumo samplaika iš karto davė rezultatų: Fultonas tapo pačiu mėgstamiausiu Tenoro remiksų kūrėjų, pasirodęs beveik visų albumo “Organism” singlų versijose ir dvigubai sustiprino Tenoro koncertinį pajėgumą leisdamasis su juo į didžiąsias “funk/jazz super kaubojaus” Jimio Tenoro pasaulines gastroles, suvirpinusias daugelio širdis karštą 2000-ųjų vasarą.

Kartą per mėnesį klube “Gravity” vykstančiame vakarėlyje “Skrisk Nepabijok – Reisas: IN ICE” be Maurice Fulton taip pat gros DJ Bij bei DJ Soulus ir “Disko Mafija”.