Kūrė 2 metus

„Tokia muzika, kurią darome mes, atsitrenkia į sieną. Bent jau pastaruoju metu. Per šiuos dvejus metus kuriant albumą net kildavo minčių, jog gal apskritai neverta jo leisti – kartais nusvirdavo rankos“, – vakar L.T. atviravo E.Lubys. Jis mano, jog dabar radijas ir televizija yra užgrūsti naujais atlikėjais bei grupėmis, todėl klaipėdietis tikina, kad naujoji plokštelė „The music won‘t stop“ greičiausiai bus paskutinis dar-bas Lietuvoje.

„Sąlygos mane verčia tai daryti. Yra vienas kurpalius, paskui kurį arba eini, arba ne. Nėra mūsų atliekamai muzikai vietos po saule Lietuvoje“, – konstatavo pašnekovas.

Amberlife’as stebisi, kaip kiti atlikėjai gali sukurti ir išleisti albumą per 9 mėnesius ar dar greičiau. „Mes savąjį ruošėme apie dvejus metus, tačiau galime drąsiai pasakyti, jog tai yra brandus darbas, kuriuo didžiuojamės ir tikime, kad jis turės išliekamąją vertę“, – sakė Edgaras.

Nesistengė įtikti

Naujame albume iš viso 11 kūrinių, iš kurių net dešimčiai žodžius ir muziką sukūrė pats Amberis. Nustebti turėtų visi muzikanto gerbėjai, kadangi tik angliškai dainas atliekantis Amberlife’as vieną kūrinį įdainavo lietuviškai. Kovo viduryje naują albumą grupė išleis ir kaimynėje Latvijoje. Edgaras tikina, kad, priešingai nei Lietuvoje, jis jaučia, jog ten kompaktinė plokštelė yra laukiama.

„Manau, kad tarp Lietuvos ir Latvijos muzikinės kultūros yra didelis skirtumas. Jokiais būdais nenoriu peikti lietuvių skonio. Tačiau yra kaip yra. Žmonės patys renkasi, ką klausyti. Mes iš šio albumo darėme tai, ką norėjome padaryti. Nesistengėme nei kažkam įtikti, nei pataikauti. Kūrėme jį nuoširdžiai ir esame dėl to laimingi“, – sakė Amberis.

Grojo „piršteliais“

Pasakodamas apie būsimą albumą Edgaras atskleidė, kad netradicinis bus ir viršelis. Jį savo piešiniais iliustravo gera grupės bosisto Pauliaus draugė dailininkė Meda Norbutaitė-Dilinskienė.

„Iš viršelio gali atrodyti, kad albumas melancholiškas. Tačiau taip nėra. Manau, kad tai linksma melancholija“, – šyptelėjo atlikėjas. Amberlife’as pasakojo, kad naujame darbe stengėsi vengti elektroninės muzikos.

„Albumas skiriasi tuo, jog yra daugiau instrumentų, gyvumo bei muzikalumo. Įgrojome viską „piršteliais“, – vaizdžiai pasakojo pašnekovas. Paklaustas, ar naujasis darbas yra muzikinis atsisveikinimas su Lietuva, Amberis atsakė teigiamai.

„Man sunku tai pripažinti, tačiau kol kas tendencijos yra liūdnos. Dabar man atrodo, kad tai tarsi atsisveikinimas“, – baigdamas pokalbį sakė klaipėdietis.