Pasak agentūros pranešimo spaudai, „M.P.3“ tapo pirmąja Lietuvoje agentūra, licencijavusia mūsų šalies atlikėjų kūrinius populiariose užsienio svetainėse. Minėtuose tinklalapiuose legaliai galima įsigyti ir parsisiųsti Jurgos „Aukso pieva“, „Lemon Joy“ „1210“, „LT United“ „We Are the Winners“ bei Andriaus Mamontovo „Saldi. Juoda. Naktis“ ir „Tyla“ dainas ir albumus.

„Tai, kad jau turime galimybę pristatyti lietuvių atlikėjų muziką tarptautiniuose tinkluose, įkvepia tolimesniems žingsniams, - sakė „M.P.3“ agentūros vadovas Vaidas Stackevičius. - Dabar bet kurioje pasaulio šalyje esantis žmogus gali susipažinti su lietuviška muzika jau nebe lietuviškame internete, o didelį svorį pasaulyje turinčiuose tarptautiniuose tinkluose“.

Praėjusių metų birželio mėnesį agentūra pasirašė bendradarbiavimo sutartį dėl savo išleistos muzikos platinimo interneto portaluose visame pasaulyje su JAV kompanija „Independent Online Distribution Alliance, Inc.“, kurios pagrindinė būstinė yra San Franciske. Padedant šiais kompanijai buvo pasiekti susitarimai su daugiau kaip 100 portalų.

Kelis mėnesius užtrukus dokumentų tvarkymui ir kūrinių paskleidimui interneto portaluose, pirmieji lietuviškos muzikos pardavimai užsienyje prasidėjo rugpjūčio mėnesį. Pasak Vaido Stackevičiaus, pardavimų srautai iš pradžių nėra dideli, tačiau jie yra augantys ir galima tikėtis, kad šis dainų populiarinimo būdas įsibėgės.

„Didžiausio susidomėjimo iki šiol sulaukė plačiausiai iš lietuviškų dainų nuskambėjusi „LT United“ „We Are the Winners“, tačiau malonu pastebėti susidomėjimą ir kitais lietuvių atlikėjais. Neseniai gavome ataskaitas už spalio mėnesį, kuriose užfiksuoti pirmieji Jurgos, „Lemon Joy“, Andriaus Mamontovo kūrinių pardavimai“, - sakė Vaidas Stackevičius.

M.P.3 vadovo nuomone, Lietuvoje po truputį daugėja grupių ir atlikėjų, subrendusių savo muziką eksportuoti už Lietuvos ribų.

„M.P.3“ muzikos vadybos agentūra rūpinasi Jurgos, „Skamp“, „Lemon Joy“, „The Hobos“ karjeromis bei įgyvendina su užsienio atlikėjų koncertais susijusius projektus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją