Šį kartą grupė pristatys savo geriausių dainų programą “The Best of Scorpions”. Koncerte skambės tokie grupės kūriniai kaip “Send Me An Angel”, “Still Loving You”, “Holiday”, “You And I”, “Wind Of Change” ir daugelis kitų jau klasika tapusių hitų.

Kiekvienas grupės pasirodymas tampa ne tik koncertu, bet kartu ir spektakliu, kupinu specialiųjų audiovizualinių efektų.

Dvidešimties muzikantų ir aptarnaujančio personalo kolektyvas į Lietuvą atvyks iš Vokietijos, su savimi atsiveždamas du sunkvežimius garso bei apšvietimo įrangos. “Scorpions” nariai garsėja savo įnoringumu bei ypatingomis užgaidomis, tad ir šį kartą organizatoriams jau pateiktas 30 puslapių grupės pageidavimų sąrašas, kuriame išvardintos visos gastrolių smulkmenos – nuo 5 naujausių limuzino klasės automobilių su vokiškai kalbančiais vairuotojais iki servetėlių dydžio vakarienės metu.

Grupės istorija

Ansamblio įkūrimo pradžia galima laikyti 1965 metus, kai Rudolfas Schenkeris Hanoveryje subūrė grupę “Scorpions”. 1970 m. prie jų prisijungė vokalistas ir kompozitorius Klausas Meine, o gitaristo vietą užėmė Rudolfo jaunesnysis brolis Michaelas Schenkeris ir jau 1972 m. Hamburge “Scorpions” išleidžia savo debiutinį albumą "Lonesome Crow".

Išraiškingas ir charizmatiškas vokalas, klasikinis sunkusis rokas, nepriekaištingos solinės partijos bei gerai atpažįstami gitaros rifai tapo “Scorpions” vizitine kortele ir pastatė juos į vieną eilę šalia Jimmy Hendrixo bei "Led Zeppelin".

Visa tai užtikrino grupei pasaulinę sėkmę jau nuo pirmojo albumo. Žurnalas “Rolling Stone” vadina grupę sunkiojo metalo herojais. “Scorpions” įeina į geriausių pasaulio roko grupių 30-tuką, o baladė “Still Loving You” tampa tarptautiniu roko himnu ir parduodama beveik 2 milijonų tiražu vien tik Prancūzijoje.

Jau 1978 m. į grupę ateina Matthias Jabs (solo gitara). Pagaliau “Scorpions”, perklausę daugiau kaip 140 kandidatų į šią vietą, suranda tą trūkstamą dalelę, kuri padėjo jiems tapti tikrosiomis pasaulinio mąsto žvaigždėmis.

1988 m. albumas "Savage Amusement" užėmė pirmąją vietą Europoje ir trečią vietą JAV muzikos topuose. Tais pačiais metais įvyko stebuklas: “Scorpions” pralaužė “geležinę uždangą” ir surengė TSSR publikai 10 koncertų Leningrade. Po metų, 1989 rugpjūčio mėn., Lenino stadione įvyko Maskvos Pasaulinis Muzikos festivalis, kuriame dalyvavo “Bon Jovi”, “Motley Crue”, “Skid Row”, “Cinderella”, “Ozzy Osbourne”. Po šio festivalio Klausas Meine parašo hitą “Wind Of Change”, kuris po Berlyno Sienos griuvimo taps pasauliniu “šaltojo karo pabaigos”, “perestroikos” ir Vokietijos vienijimosi himnu.

Grupė koncertavo beveik visose pasaulio šalyse ir apgynė savo teisę vadintis geriausia sunkiojo roko grupe. “Scorpions” jau turi du “World Music Awards” apdovanojimus ir nuo 1972 m. beveik kasmet išleidžia po albumą. Šiuo metu jų yra jau 20, įskaitant paskutinį “Unbreakable” (2004).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją