Renginyje jis pažadėjo pristatyti savo naujausią programą, kurioje bus ir daug kitais metais išleidžiamo, septintojo albumo kompozicijų. Beje, garsusis atlikėjas šį kartą scenoje pasirodys kartu su savo turų video menininke VJ Heike Fetzer - tai bus pirmas toks jo pasirodymas Lietuvoje, pranešime spaudai giriasi „Gravity“ atstovai.

Skaitmeninės muzikos maestro

37 metų Robertas Henke, besislapstantis po Monolake pseudonimu yra Berlyno skaitmeninės muzikos maestro, be kurio įrašų neįsivaizduojama jokia rafinuota elektroninės muzikos kolekcija. Dešimto dešimtmečio pabaigoje jis tapo Vokietijos minimalistinės techno muzikos simboliu, o jo pirmieji albumai, išleisti legendinės įrašų kompanijos „Chain Reaction“, laikomi vienais įsimintiniausių darbų elektroninės muzikos scenoje praėjusio amžiaus pabaigoje.

Kelis dešimtmečius elektroninės muzikos scenoje besisukiojantis minimal scenos pionierius savito techno vėliavą drąsiai nešė tiek prieš 10 metų, tiek ir dabar. Tik šiandien jo gerbėjų gretos skaičiuojamos nebe tūkstančiais, bet šimtais tūkstančių. Kažkada konceptualia laikyta jo muzika šiandien yra madingosios Berlyno šokių scenos dalis. Labai svarbi dalis.

12 metų - 10 albumų

Net šešis albumus po Monolake vardu ir keturis po tikruoju Robert Henke išleidęs vokietis dėl savo didelės įtakos bei nuopelnų minimal scenai yra lyginamas su tokiais atlikėjais kaip Richie Hawtin, Maurizio ar Jeff Mills.

Pats Robert Henke, Monolake projektą vadina savo visatos planeta, kurioje jis gyvena jau daug metų ir nesiruošia grįžti į žemę. Anksčiau geriausiu jo įrašu vadintą sapnų rinkinį „Hong Kong“ (1997), pakeitė stulbinančiai gražus „Gravity“ (2001), kurį po kelis metus užsitęsusios Monolake krizės nustelbė bene pats efektingiausias ir brandžiausias albumas „Polygon Cities“ (2005). Būtent šiame darbe išryškėjo Roberto ne tik kaip gero minimalistinės muzikos atlikėjo, bet ir kaip madas diktuojančio techno autoriaus talentas.

Po „Polygon Cities“ išleidimo apie Monolake prabilo net ir tie, kurie iki šiol nebuvo itin dideli jo gerbėjai. Puikus ritmas, originalūs garsai ir vis dar savitas Monolake skambesys. Jis nesikeičia, tiesiog prisideda vis naujų detalių.

Myli Vilnių

Robert Henke neslepia, kad myli Vilnių, čia jau turi ne tik daug draugų, bet ir mėgstamų kavinių ir parduotuvių.

Ketvirtą kartą į Lietuvą atvykstantis groti vokietis, šį kartą pasiprašė pabūti ne kaip yra įprasta, vos kelias valandas, bet beveik 3 dienas.

„Pasiilgau atostogų, be to noriu pirmą kartą neskubėdamas susipažinti ne tik su sostine, bet ir su kitais Lietuvos miestais“, - rašo būsimas „Sutemų“ renginio svečias. Gruodžio 15 d. Monolake pažadėjo daug pačio geriausio techno: „Tai bus mano pati naujausia programa, kurioje bus ne tik puikiai įvertinto paskutiniojo albumo „Polygon Cities“, bet ir daug kitais metais išleidžiamo mano septintojo albumo kompozicijų“.

Pirmą kartą į Lietuvą kartu atvyksta ir jo VJ‘a - Heike Fetzer, kuri garsėja stulbinančiom video projekcijom. Taip pat svečiui iš Vokietijos talkins „Sutemos Live“ organizatorius DJ Walkman, ZWX iš „Nepriklausomų Stebėtojų Grupės“ bei Manfredas iš “Nesakyk Mamai”. Video projekcijas demonstruos Bang ir Paul Paper.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją