Grupė „Kentas“, kurią sudaro Kento slapyvardžiu muzikinę karjerą pradėjęs Stanislovas bei Goja save vadinanti Lena, susikūrė maždaug prieš dvejus metus. Duetas nesistengė žūtbūt tapti žinomas, tad jokių reklamos triukų išgarsėti nebuvo pasitelkta.

Idėja sukurti šį projektą gimė netikėtai: linksmai leisdami laiką Šventojoje Kentas ir Goja, iki tol dainavę atskirai, sumanė pradėti muzikuoti kartu.

Praėjusią vasarą projektas debiutavo surepuota istorija apie „Vytioko jurbarkinio“ gyvenimą bei jo nuotykius. Na ir kas, kad nei Kento, nei Gojos jokie ryšiai su Jurbarku nesieja - muzikantai gyvena Vilniuje.

Vėliau radijo stotyse nuskambėjo „Vytioko jurbarkinio“ tęsinys - daina „Kaimynai“. Po kurio laiko klausytojams buvo pateikti dar keli kūriniai.

Albumas - jau netrukus

Kai praėjusį kartą kalbėjomės, sakei, kad esi save išbandęs ne vienoje srityje: dirbai reklamos agentūrose, užsiėmei vadyba. O kokia dabartinė tavo veikla? - klausiu per darbo pertraukėlę į kavinę Vilniaus senamiestyje atskubėjusio Kento.

Dirbu renginių ir pramogų organizavimo firmoje projektų vadovu. Esu laisvai samdomas. Turbūt nenuostabu, kad pasakymas „darbo valandos“ nelabai galioja: jeigu reikia, dirbu ir savaitgaliais.

Kiek laiko lieka muzikai?

Muzika tėra mano pomėgis, tad labai nenusimenu, kad jai laiko lieka ne tiek jau ir daug.

Tačiau laiko užteko įrašyti debiutiniam albumui. Papasakok apie jį.

Albumą pavadinome „Garvežiu“. Jis bus išleistas jau netrukus. Viršelį puoš specialiai vieno menininko sukurtas animacinis kompiuterinės grafikos paveikslėlis. Šis žmogus visada dirba iškėlęs dvi sąlygas užsakovui: albumas, kuriam daromas viršelis, būtinai turi jam patikti, o sukurtas piešinys negali būti taisomas. Esame sužavėti rezultatu!

Kasmet albumų „kepti“ nenorėtų

Ar nemanai, kad albumas gali būti nuostolingas?

Man jis tikrai neatneš nuostolių. Nebent leidėjams.

Kaip manai, ar šis „Kento“ albumas nebus pirmas ir paskutinis?

Nenoriu nieko prognozuoti. Žinau viena: nesame kokie bavarai, kad mums reikėtų kasmet išleisti vis naują albumą. Dėl to niekur ir neskubėjome. Iš dviejų populiariausių dainų - „Vytiokas jurbarkinis“ bei „Kaimynai“ - negaliu daryti išvadų, perkamas bus mūsų albumas ar ne. Reikia palaukti ir pažiūrėti, tik tuomet bus galima galvoti apie antrojo albumo įrašus.

Kita vertus, kiekvienos prekės paklausa nemažai priklauso nuo reklamos. Jeigu jis bus gerai išreklamuotas, gal ir sulauks pasisekimo.

Tačiau aš nesiekiu uždirbti iš albumo. Man tiesiog bus malonu žinoti, kad galėsiu drąsiai pasakyti: „Esu išleidęs savo albumą“.

Sunkiausia sugalvoti temą

Ar kas nors pasikeitė nuo grupės egzistavimo pradžios?

Sakyčiau, kiek pakito muzika. Pradėjom dirbti su DJ Illegal bei Olegu iš grupės „Lemon Joy“. DJ Illegal remiksavo kelis „gabalus“, kelis sukūrė. O pusę albumo padarė Olegas. Jo grupės studijoje ir įrašinėjome kūrinius.

Kaip dabar galėtum apibūdinti savo dainas?

Teksto stilius liko nepakitęs - vis dar toks pat linksmas. Nors žodžius repuoju, tai nėra repas. Tai paprasčiausias popsas. Dainose nėra jokių istorijų apie ginklus ar narkotikus, kaip įprasta repui. Man svarbiausia humoristinis tekstas. Tiesa, turime ir vieną rimtesnio turinio dainą „Suodžiai“.

Ar lengvai tos dainos gimsta?

Sunkiausia yra sugalvoti idėją. Nebūna taip, kai kurios grupės sako, kad daina gimsta per dvidešimt minučių. Kai sugalvoji dainos temą, surimuoti nesunku - tai tik techninis dalykas. Geri tekstai gimsta netikėtai. O kai reikia ką išstenėti, ilgai užtrunki.

Nekuria jausmingų dainų

Esi sakęs, kad nekrauni visos širdies į savo dainas, tegul tai daro „Yva“. Manai, kad jausmingų tekstų liaudžiai nereikia?

Aš sakiau kitaip, kur kas šiurkščiau. Tik vadybininkas sušvelnino mano mintį. Kai tokios grupės, kaip „Yva“, tvirtina sukūrusios jausmingą dainą iš savo išgyvenimų, įdėjusios TIEK jėgų, nors dainą joms parašė kas kitas... Jausmingų tekstų reikia, bet tegul jais giriasi tie žmonės, kurie iš tiesų atidavė ir dalelę savęs.

Nenoriu būti tas, kuris meluoja, jog į dainą kažką įdėjo. Aš nieko neįdėjau!

Dainas rašai tu, o ką grupėje veikia Goja?

Ji nekuria mūsų grupei muzikos, nors ir yra baigusi aukštąją muzikos mokyklą. Aš sukuriu savo dainos dalį, priedainio atlikimas lieka Gojai. Šiuo metu ji dirba ne tik su „Kentu“, bet ir dar vienu nauju, kol kas dar tik eksperimento būsenos projektu „Eskimo“. Su šia grupe esame jau įrašę vieną dainą „Po visko“. Ji kiek kitokia, nes šis projektas orientuojasi į Gojos itin mėgstamą ir anksčiau propaguotą muzikos stilių - triphopą.

Nenori greitai išgarsėti

Gali drąsiai ranką prie širdies pridėjęs sakyti, jog nesigriebsi reklamos triukų, kad išgarsėtum?

Jeigu nori greitai išgarsėti, tereikia realybės šou. Konkretus pavyzdys: ir ką gi LNK padarė iš Baggy B, iki tol buvusio undergroundo atstovo? Televizija daro prekę, kurią pirktų. Rezultato pasiekiama labai greitai, tačiau taip pat greitai populiarumas ir išgaruoja. Nenoriu būti vienadienis projektas, tad tikrai neketinu griebtis pigių reklamos triukų.

Man labai svarbu išleisti debiutinį albumą. Goja jau tuo gali pasigirti, todėl jai labiau rūpi koncertai. O aš nenoriu į sceną lipti bet kaip: reikia gero įvaizdžio, išmokti judesių. Scenos baimės nejaučiu, tačiau noriu būti tam tinkamai pasiruošęs.

Kai kalbėjome vasaros pradžioje, sakei galintis padaryti bendrą projektą kad ir su Ryčiu Cicinu. Dar nesulaukei iš jo kvietimo?

(Šypsosi.) Ne. Reikėtų čia jo teirautis, ar jam tai būtų įdomu. Mane labiausiai domintų pats kūrybos procesas. Tačiau esu tikras, kad su tokiu gerbiamu dainininku pavyktų ką nors išlaužti. Mūsų grupės stilių, manau, galima priderinti prie bet ko!