Todėl Sainkho Namtchylak ir „The New ARTtrio“ projektas "The Trip, or Inner Emigration" bus pristatytas gruodžio 9 d. 18 val. Klaipėdos koncertų salėje ir gruodžio 10 d. 19 val. Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje.

Šio projekto tikslas – atskleisti kuo platesnį spektrą įvairiausių emocinių žmogaus išgyvenimų, keliaujant po jo vidinį pasauli ir sukurti tokią muziką, kurioje galėtų atsiskleisti balso bei instrumentų galimybės ir grožis. Taip pat įgyvendinti visai naują idėją kviečiant klausytojus aktyviai dalyvauti koncerte kaip Muzikinėje Misterijoje.

Su dideliu džiaugsmu lietuviškasis trio laukia naujo šio projekto išpildymo jau su pasaulinio lygio žvaigžde Sainkho Namtchylak, kurios dalyvavimas ir unikalus muzikavimas turėtų projektui suteikti dar daugiau įvairių spalvų, nepakartojamų emocijų.

Tai bus ypatingas ir neeilinis koncertas Lietuvos kultūriniame gyvenime.

Apie atlikėjus

Pasaulinė avangardinio dainavimo žvaigždė, unikalios vokalinės technikos kūrėja iš Tuvos Sainkho Namtchylak scenoje jau apie 30 metų. Muzikiniai projektai, kuriuose dalyvauja ir kuria ši menininkė, yra nepaprastai plataus spektro: nuo tradicinių Tuvos liaudies dainų iki įvairių elektroninių, šiuolaikinės akademinės bei avangardinės džiazo muzikos projektų.

Grojusi su daugeliu žymių pasaulio muzikantų, Sainkho yra įrašiusi per šešiolika muzikinių plokštelių. Nuolat koncertuojanti atlikėja šiuo metu pristato ir naują savo knygą.

Vokalistė, pianistė ir kompozitorė Andrė Pabarčiūtė - jauna išskirtinio temperamento ir brandaus mąstymo muzikė, besigilinanti ir į džiazo, ir į akademinės muzikos paslaptis.

Pastarąsias įvairių konkursų laureatė bei diplomantė studijuoja Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje prof. P.Geniušo klasėje, o džiazo paslapčių semiasi iš Lietuvos džiazo patriarcho Vladimiro Čekasino. Pastaruoju metu Andrė daugiausiai muzikuoja su naujuoju The New ARTrio bei džiazo kvartetu SAGA (su L.Mockūnu, V.Nivinsku ir M.Aleksa), dalyvauja kituose improvizacinės muzikos ir šokio projektuose su V.Čekasinu, L.Juodkaite, V.Labučiu, J.Maksimovičiumi, A.Gotesmanu, V.Ramoška, L.Šinkarenko ir kt.; ji yra dalyvavusi džiazo festivaliuose Lietuvoje ir užsienyje.

Savo stiliaus ieškanti kūrėja noriai dalyvauja kūrybiniuose eksperimentuose.

Tomas Dobrovolskis yra sukūręs analogų pasaulyje neturinčius elektroninius-akustinius perkusinius instrumentus – Varinį Gaublį, kuriam išrado ir specialią grojimo techniką, skiemenuotę, muzikinį raštą bei Stiklą.

Su šiais instrumentais Tomas groja naujuose solo ir bendruose projektuose, aktyviai koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje.

Kaip kviestinis muzikantas Tomas yra muzikavęs su lietuvių džiazo, akademinės muzikos atlikėjais maestro Vladimiru Čekasinu, Petru Geniušu, Andre Pabarčiūte, Neda Malūnavičiūte, Eugenijumi Kanevičiumi, Raimondu Sviackevičiumi, Daliumi Naujokaičiu, Vytauto Labučio kvartetu, kitais muzikantais, o taip pat ir su populiarios muzikos atlikėjais Jurga Šeduikyte, Hokshila, DJ Green, „RyRaLio DJ`s“.

Raimondas Sviackevičius yra daugelio tarptautinių festivalių ir akordeonininkų konkursų laureatas. Jis sėkmingai koncertuoja Lietuvoje ir užsienio šalyse. Groja kaip solistas, o taip pat atlieka kamerinę muziką su įvairiais atlikėjais ir ansambliais, dalyvauja įvairiuose netradiciniuose projektuose, bendradarbiauja su lietuvių autoriais ruošdamas naujus kūrinius akordeonui.

Jis yra šiuolaikinės muzikos ansamblio „Gaida“ narys. Jis yra tarptautinių konkursų žiuri narys, dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. 2004 metais išleido solinę kompaktinę plokštelę „A Farewell to arms“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją